Monsterit-yliopisto

2.8.2013 10:00
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 02.08.2013

Pixar-animaatiostudio tunnettiin pitkään siitä, että Toy Storya lukuun ottamatta se ei tehnyt elokuvilleen jatko-osia vaan loi ilmiömäisesti uusia mestarillisia menestystarinoita toinen toisensa perään.

Viime vuosina Pixarin taso ei ole pysynyt aivan yhtä korkealla, ja jatko-osiakin on alettu tehdä. Pari vuotta sitten ilmestyi Autot 2, ja nyt jatko-osan on saanut vuoden 2001 hitti Monsterit Oy.

Monsterit-yliopisto ei tosin tarkkaan ottaen ole jatko-osa vaan esiosa. 3D:nä toteutettu animaatio sijoittuu nimensä mukaisesti yliopistomaailmaan ja kertoo, miten hirviökaverukset Masi Pallopää ja Tarmo Karvanen tapasivat toisensa. Monsterit-yliopisto on eräänlainen lasten Delta-jengi, jossa opiskelijajärjestöt kilpailevat pelottelutaidoillaan kreisibailaamisen sijaan.

Tarina on hauska ja sisältää joukon kekseliäitä hahmoja. Animaatio on kauttaaltaan upean näköistä. Pixar-tyyliin käsikirjoituksessa on aikuisyleisöllekin suunnattuja silmäniskuja, vaikka kyseessä onkin selkeästi lastenelokuva. Monsterit-yliopisto ei kuitenkaan yllä samalle tasolle kuin parhaat Pixar-elokuvat kuten vaikkapa Toy Story -trilogia, Up tai Wall-E, joissa oli vetävän tarinan lisäksi mukana myös jotain taianomaisen koskettavaa. Monsterit-yliopisto on silti mainiota koko perheen viihdettä.

Monsterit Oy:n alkuperäisiä ääniosia esittäneet Billy Crystal ja John Goodman toistavat roolinsa, ja he ovatkin loistavia valintoja mörköjen esittäjiksi. Suomenkielisiin päärooleihinkin on saatu samat näyttelijät kuin ensimmäisessä elokuvassa: Masia esittää Antti Pääkkönen ja Tarmoa Jussi Lampi.

Monsterit-yliopisto -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa