Näin ystävien kesken

9.2.2011 11:39
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 11. helmikuuta

Adam (Ashton Kutcher) ja Emma (Natalie Portman) tutustuvat toisiinsa lukion bileissä. Poika on perustauno ja tyttö perusfiksu, joten parinmuodostumisen todennäköisyys on lähellä nollaa. Tietyin väliajoin näiden kahden henkilön maanpäälliset sijainnit jostain syystä kohtaavat, mutta elämäntilanne on tavalla tai toisella epäotollinen lähempään tutustumiseen. Lopulta samansuuntaiset kemiat purskahtavat valloilleen odotetuin seurauksin, mutta muuttuuko kummankaan elämä auvoisammaksi epäyllättävän käänteen jälkeen?

Romanttinen komedia lienee lajityypeistä kaavoihin kangistuneimpia. Näin ystävien kesken hiihtelee melko tarkasti romkomin hyväksi havaittuja latuja pitkin, mutta jos sattuu keskimäärin viihtymään genren parissa, tietyt kliseet ja ennalta-arvattavuudet pystyy antamaan anteeksi. Adamin isää esittävä Kevin Kline hoitaa roolinsa odotetulla ammattitaidolla, eikä pääparinkaan työskentelyssä ole moitittavaa. Cary Elwesin rooli tohtori Metznerinä on valitettavan pieni, ja Ben Lawsonin esittämä Sam – Emman työtoveri ja potentiaalinen Adamin ja Emman väliin änkeäjä – kirjaimellisesti katoaa elokuvasta tietyn vaiheen jälkeen.

Ohjaaja Ivan Reitman lienee tuttu komediamaakari kaikille hieman aiemmin kuin eilen syntyneille, eikä hän mitään suoranaista floppia tälläkään kertaa silmien eteen tuo. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että ilmeisestikin joskus tulevaisuudessa oikeasti valmistuva Haamujengi 3 on kokoluokkaa kiinnostavampi tapaus – on se sitten millainen taiteellinen floppi hyvänsä.

Näin ystävien kesken on kelvollista katsottavaa nuorille pareille, sekä kaikille niille, jotka vielä uskovat elokuvien esittämään versioon rakkaudesta. Oikean elämän katkeraa ihmissuhdekalkkia liian monesti nauttineille tai muuten vain kyynisille synkistelijöille elokuva tuskin tarjoaa käännyttävää vaikutusta.

Tony Reponen

Tähdet: ★★★

Näin ystävien kesken – Traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa