New Year’s Eve

8.12.2011 10:15
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 09.12.2011

Mitä kaikkea voikaan tapahtua vuoden vaihtuessa, kun ihmiset jättävät vanhan taakseen ja aloittavat jälleen kerran puhtaalta pöydältä uusien lupausten ja toiveiden kera. New Year’s Eve yhdistelee episodimaisesti lukuisia tarinoita, joiden pääosia tähdittää hillitön kaarti Yhdysvaltojen tunnetuimpia näyttelijöitä. Keskenään erilliset tarinat liittyvät toisiinsa melko saumattomasti, mutta tuntuu kuin käsikirjoittaja ei olisi miettinyt kohtauksia aivan loppuun asti niitä rakennellessaan. Elokuvasta ei juuri yllätyksiä irtoa.

On jo niin moneen kertaan nähty, että kun toisilleen tuntematon nuori mies (Ashton Kutcher) ja nainen (Lea Michele) astuvat hissiin, niin totta ihmeessä se jumittuu kesken matkan ja nuori pari joutuu lähes pakosta rakastumaan toisiinsa odotellessaan hissin nytkähtävän jälleen liikkeelle. Ja tottahan se nytkähtää juuri, kun pariskunnan huulet ovat kohtaamassa ensimmäisen kerran.

Elokuvan toisessa tarinassa syöpää sairastava vanhus (Robert De Niro) on valinnut sairaalansa sen vuoksi, että sen katolta on parhaat näkymät New Yorkin Times Squarelle, missä valopallo laskeutuu alas keskiyöllä merkkinä vuoden vaihtumisesta. Vaikka lääkäri voimakkaasti kieltää, niin totta kai vanhus kärrätään salaa keskiyöllä katolle näkemään pallon alastulo.

Ajoittain tuntuu, että katsojaa pidetään vähän yksinkertaisena ja sen vuoksi jokainen pieni asia on erikseen merkattava, ettei mitään vaan jäisi huomaamatta. Vaikka elokuva on perin juurin arvattava, onneksi siitä löytyy myös jotain oikeasti hauskaa ja oivaltavaa, kuten kaksi synnytysosastolla lastaan odottavaa pariskuntaa. Sairaala on luvannut uuden vuoden ensimmäiselle lapselle ison summan rahaa. Pariskuntien välistä taistelua siitä kumman lapsi syntyy ensimmäisenä on herkullista seurata.

Muodoltaan ja toteutukseltaankin Garry Marshallin ohjaama New Year’s Eve on yhtä heiveröinen kuin ohjaajan edellinen tuotos, lähes kahden vuoden takainen Ystävänpäivä. Pari vuosikymmentä sitten mies ohjasi yhden romanttisten komedioiden klassikoista, hienon Frankie and Johnnyn, ja vuotta sitä aikaisemmin valtavan menestyksen saavuttaneen Pretty Womanin. Uusissa tuotannoissa näistä kulta-ajoista ei ole enää hitustakaan jäljellä.

Parasta tässä juhla-ajan uutukaisessa ovat maisemat. Elokuva on kuvattu autenttisissa lokaatioissa ympäri Manhattania ja Brooklynia. Jos ei kaipaa muuta kuin popcorneille seuraa ja pari tuntia aivotonta lepoa loman aikana, niin silloin tämä kepeä elokuva voi olla juuri oikea valinta.

New Year’s Eve -elokuvan traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa