Oikeesti aikuiset

GENRE ENSI-ILTA 01.10.2010 TÄHDET

Vuonna 1978 viisi kaverusta voittaa koripallomestaruuden. Kolme vuosikymmentä myöhemmin samat kaverit tapaavat uudestaan valmentajansa (Blake Clark) hautajaisissa. Kavereista parhaiten menestynyt on Lenny (Adam Sandler), joka on näyttelijäagentti Hollywoodissa. Lenny on vuokrannut kaveruksille ja heidän perheilleen järvenrantamökin Uuden Englannin maisemista. Miehet haluavat jatkaa ystävyyttään siitä mihin se kauan sitten jäi, mutta elämä on jättänyt kuhunkin jälkensä. Vuodet ovat vierineet, eikä mikään ole enää kuin silloin ennen.

Oikeesti aikuiset yrittää olla tunnettujen koomikkojen tähdittämä lämminhenkinen kaverikomedia, mutta valitettavasti se jää pahasti torsoksi. Kieltämättä elokuvassa on mukavia ja hauskoja hetkiä, mutta ne ovat liian lyhyitä ja niitä seuraa liian usein tylsästi eteenpäin mateleva jakso, jonka aikana ajatus ehtii harhailla muissa mielenmaisemissa.

Kaikki pääosanesittäjät ovat tunnettuja koomikoita, mutta jostain syystä he eivät onnistu välittämään kuvaa lapsuudessaan yhteistä aikaa viettäneistä kaveruksista. Se tuntuu oudolta, koska monet heistä ovat tehneet töitä yhdessä aikaisemminkin. Mitään kunnon hörönauruja tämä komedia ei myöskään kirvoita. Syynä on Adam Sandlerin ja Fred Wolfin laatima, tai pikemminkin hutaistu, käsikirjoitus. Jostain syystä Sandler saa elokuvilleen suuren suosion Yhdysvalloissa, vaikka ne ovat kerta toisensa jälkeen surkeita.

Hannu Liekso

Tähdet: ★★

Oikeesti aikuiset – Traileri
Filmtrailer.com


Aiheeseen liittyvät elokuvat