Ouija

GENRE ENSI-ILTA 13.03.2015 TÄHDET

Kaikki kauhukliseet ja hölmöt säikyttelykohtaukset yhteen naittava Ouija esittelee ryhmän tyhmiä spiritismiharrastuksen aloittavia jenkkinuoria. Yksi ryhmän vatipäistä löytää ouija-, eli spiritismilaudan perheen uuden kodin ullakolta, ja tottahan toki sitä on vastoin kaikkia kieltoja kokeiltava yksin. Kapinahenki on vahva tässä yksilössä!

Sanoinkuvaamaton pahuus herää jälleen kerran henkiin, ja totuttuun tapaan infantiilit teinit menettävät henkensä yksi toisensa jälkeen. Mitä kauhistuttavan hirmuisen paha ja hirvittävän kammottava riivaajahenki tahtoo? Kuka tai mikä se on? Kiinnostaako se edes ketään? Miksi näitä teinikauhuleffoja tehdään?

Ouijan näyttelijät ovat toinen toistaan jäykempiä pökkelöitä. Edes parhaan ystävän kuolema ei aiheuta pienen pientä krokotiilin kyyneltä näiden tähtinäyttelijöiden silmänurkkiin. Teinien välinen dialogi onkin typerryttävän teennäistä ja aiheuttaa ainoastaan myötähäpeää.

Elokuvasta puuttuu yksi tärkeä elementti: tunnelma. Pelkoa luodaan pelkästään kovaäänisillä säikyttelykohtauksilla ja muilla halvoilla trikeillä, jotka on jo näytetty kaikissa muissa halvoissa kauhuelokuvissa.

Omituista kuitenkin on, että viidellä miljoonalla tehty leffa on tienannut budjettinsa takaisin jo kymmenkertaisesti. Joko tuottajana toimivan Michael Bayn nimi on tuonut lisäkatsojia tai yhdysvalloissa annettu K13-ikäraja on vetänyt lapsia sankoin joukoin teattereihin. Onneksi Suomessa asetettu K16-leima estää lapsia näkemästä tätä hirvitystä. Traumatisoituisivat vielä iäksi, niin huono Ouija on.


Aiheeseen liittyvät elokuvat