Paul

/ GENRE ENSI-ILTA 10.06.2011 TÄHDET

Simon Pegg ja Nick Frost esittävät scifi-nörttejä tieteiskomediassa.

Brittikoomikot Simon Pegg ja Nick Frost on totuttu näkemään yhdessä. Kaksikko löi läpi televisiosarjalla Avaruuden tuntua, jonka jälkeen heidät on nähty valkokankaalla zombikomediassa Shaun of the Dead (2003) ja kyttäparodiassa Hot Fuzz (2007). Näissä kaikissa oli ohjaajana Edgar Wright. Nyt Frost ja Pegg ovat kirjoittaneet tarinan, jonka on Wrightin sijaan ohjannut Greg Mottola (Superbad).

Pegg ja Frost esittävät parhaita kaveruksia ja tieteiskirjallisuuden faneja, jotka matkustavat Yhdysvaltoihin etsimään ufohavaintojen autenttisia tapahtumapaikkoja. Matkan aikana he törmäävät oikeaan ulkoavaruuden asukkiin nimeltä Paul (äänenä Seth Rogen), joka tarvitsee heidän apuaan. Paul liittyy kaksikon seuraan, mutta perässä seuraavat CIA:n agentit Jason Batemanin esittämän Lorenzo Zoilin johdolla.

Aikaisimpien Peggin ja Frostin komedioiden tapaan Paul vilisee viittauksia populaarikulttuuriin ja tällä kertaa etenkin tieteiselokuviin. Pegg ja Frost ovat hupaisia tyyppejä, ja alkuasetelma vaikuttaa lupaavalta.

Muutamista osuvista oivalluksista huolimatta Paul kuitenkin osoittautuu selväksi pettymykseksi. Suurin vika on ehkä Paul-alienin hahmossa, joka näyttää pelkältä sieluttomalta digiluomukselta. Rogen tekee hauskan ääniroolin, mutta ehkäpä sittenkin olisi ollut hauskempaa, jos hän olisi näytellyt omana itsenään.

Tähdet: ★★

Jussi Huhtala


Filmtrailer.com


Aiheeseen liittyvät elokuvat