Pienin painajainen perheessä

GENRE ENSI-ILTA 31.12.2010 TÄHDET

Miessairaanhoitaja Greg Fockerin (Ben Stiller) koomisista perhesuhteista kertova Focker-elokuvasarja on kasvanut trilogiaksi. Perhe on painajainen (Meet the Parents, 2000) ja Painajainen perheessä (Meet the Fockers, 2004) on saanut jatkokseen elokuvan Pienin painajainen perheessä (Little Fockers).

Sekä elokuvan alkuperäinen että suomalainen nimi viittaavat siihen, että nyt keskityttäisiin Fockerin perheen jälkikasvuun, mutta ei. Gregillä ja hänen vaimollaan Pamilla (Teri Polo) on kyllä viisivuotiaat kaksoset, mutta tarina rakentuu jälleen lähinnä Gregin ja hänen appiukkonsa Jackin (Robert De Niro) välisiin suhteisiin. Sydänvaivoista kärsivä Jack haluaa tehdä Gregistä suvun päämiehen eli ”godfockerin”, mikä aiheuttaa Gregille paineita. Seuraa erilaisia kiusallisia tilanteita, mutta ne eivät ole lainkaan hupaisia.

Ensimmäinen Focker-elokuva oli parhaimmillaan suorastaan loistava komedia, ja kakkososakin menetteli. Pienin painajainen perheessä on sen sijaan pelkästään tylsä. Näyttelijät vaikuttavat väsähtäneiltä, eikä kohtauksissa ole minkäänlaista komediallista kipinää. Dustin Hoffmanin ja Owen Wilsonin sivuroolit tuntuvat tällä kertaa täysin väkisin väännetyiltä, ikään kuin heidät olisi ollut pakko ympätä mukaan. Uutena sivuhahmona nähtävä Harvey Keitelin esittämä remonttimieskään ei tuo tarinaan mitään hauskaa.

Yksi syy epäonnistumiseen voi olla siinä, että ohjaaja on vaihtunut. Kaksi ensimmäistä elokuvaa ohjasi Jay Roach, joka tunnetaan myös Austin Powers -elokuvista. Hän on nyt toiminut tuottajana ja siirtänyt ohjausvastuun Paul Weitzille. Weitz on sinänsä pätevä ohjaaja, joka on veljensä Chrisin kanssa tehnyt muun muassa elokuvat American Pie (1999) ja Poika (2002). Fockerien maailmaan Weitz ei kuitenkaan ole saanut lainkaan eloa.

Jussi Huhtala

Tähdet: ★

Pienin painajainen perheessä – Traileri


Filmtrailer.com


Aiheeseen liittyvät elokuvat