Polttarittaret

GENRE , ENSI-ILTA 21.09.2012 TÄHDET

Sundancen elokuvajuhlilla tammikuussa ensi-iltansa saanut Polttarittaret on varmasti kivaa perjantai-illan viihdettä, mutta elokuvana se katoaa sinne samanlaisten Hollywoodin teinitarinoiden joukkoon, joiden nimeä ei enää muutaman kuukauden kuluttua pysty yhdistämään itse elokuvaan. Polttarittaret yrittää kovasti, ja siksi sen katsominen muuttuu äkkiä vaivaannuttavaksi. Vaikka dialogi on paikoin erittäin herkullista ja mieleen painuvaa kuten lentokonekohtaus, jossa yksi polttarittarista paljastaa antaumuksella seksiunelmiaan ventovieraalle kanssamatkustajalle, se ei silti pelasta täysin arvattavaa juonenkulkua.

Kolme nuorta naista, Regan (Kirsten Dunst), Gena (Lizzy Caplan) ja Katie (Isla Fisher), joutuvat tahtomattaan luokan epäsuosituimman tytön Beckyn (Rebel Wilson) morsiusneidoiksi. Becky ei halua olla mukana polttareissaan, mutta Gena ja Katie kaipaavat biletystä, eli tekosyytä nuuhkia valkoista jauhoa vessassa. Ensin ystävättäret saavat päänsä sekaisin aineista ja joutuvat sitten varsinaiseen liemeen kikateltuaan itsensä nurin Beckyn häämekon sisällä, johon kaikki kolme laiheliinia tunkeutuvat yhdessä. Mekko repeää ja ryvettyy yön kuluessa vereen, ulosteisiin ja öisten katujen likaan. Yön suurin ongelma onkin saada hääpuku kursittua kokoon ennen seuraavan päivän seremoniaa.

Kun tytöt tuskailevat ongelmansa parissa niin sulhasen ystävät viettävät omaa polttarijuhlaansa strippiklubilla. Sulhanen poistuu ajoissa nukkumaan, mutta muut miehet saavat helposti houkuteltua polttarittaret omiin juhliinsa ja seurue jatkaa suhinointia aina aamun tunneille asti. Entisiä suhteita käydään läpi ja uusia suhteita syntyy.

Kun seuraavana päivänä hääpari astelee kohti alttaria, katsoja saa jännittää minkälaisessa puvussa vaiko pyjamassa morsian kävelee vannomaan valat. Tätä ennen joku ehtii vielä käydä läpi elämän ja kuoleman välistä kamppailua kylpyammeessa. Lähes elokuvan loppumetreille asti katsojaa piinataan vaivaannuttavilla toilailuilla kunnes häämarssi vihdoin soi

Elokuvan moraali näyttäisi olevan se, että kasviksia syövät mannekiinit saavat aina komeat miehet ja roskaruokaa syövät paksummat tytöt eivät saa mitään, eivät ainakaan pääse vihille ennen muita. Polttarittarissa tapahtuu muka tämän perusoletuksen vastainen, kun kolme luokan kaunotarta saattelee vähiten suosittua tyttöä alttarille rikkaan ja komean miehen kanssa. Elokuvan yrittää varmasti olla satiirinen kuvaus aikakaudesta ja sen tuottamista elokuvista, mutta jää ikävä kyllä vain koheltavaksi yritykseksi.

Polttarittaret on ohjaaja-käsikirjoittaja Leslye Headlandin esikoiselokuva. Hänen nuori ikänsä paistaa läpi niin käsikirjoituksessa, ohjauksessa kuin toteutuksessakin. Näyttelijät ovat mainioita ja dialogi paikoin todella hyvää, mutta kokonaisuus hukkuu pikkunäppäryyteen ja yritykseen olla jotakin muuta kuin miltä lopputulos näyttää.Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat