Prey for the Devil

Kuluneista elementeistään ja äkkisäikyttelyistään huolimatta pätevä manauspelottelu, jonka riivauskohtaukset ovat näyttäviä (Ikäraja K-16)

2.11.2022 16:32
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 04.11.2022

Uutuuskauhuleffaa Prey for the Devil on haukuttu jo Vatikaanin ja katolisen kirkon propagandaelokuvaksi Amerikan kulttuurisen polarisaatiotaistelun ytimessä, vaikka leffa kertoo Vatikaanin konservatiivisen patriarkaattipapiston haastavan nunnan voimaannuttavan ja osittain jopa feministisen tarinan. Elokuvassa nähtävä Virginia Madsenin esittämä psykiatri jopa kritisoi erittäin suorasukaisesti katolista kirkkoa noitavainosta sekä siitä, kuinka kristillisen papiston lietsoman noitahysterian takia kidutettiin tuhansia naisia hengiltä. Tutkimattomat ovat Herran tiet, varmaankin?

Elokuva kertoo rankan lapsuuden eläneestä sisar Annista (erinomainen Jacqueline Byers), joka on päässyt manaajakouluun hoitamaan riivatuiksi epäiltyjä potilaita. Demoniriivaukset ovat kasvussa globaalisti, joten asiakaskuntaa riittää.

Koulun potilaana on nuori Natalie (Posy Taylor), johon Ann saa odottamattoman yhteyden. Pian koulun papisto huomaa Annin epätavalliset kyvyt ja nunna saa erikoisluvan osallistua manausopetukseen. Nunnathan eivät saa suorittaa manauksia.

Pappi Quinn (Solin Salmon) tajuaa pian, että paholainen on ottanut Annin kohteekseen. Demoni tahtoo vallata nunnan kehon ja mielen. Alkaa taistelu hyvän ja pahan välillä.

Daniel Stammin ohjaama Prey for the Devil on melko kliseinen ja siinä on useita ärsyttäviä hyppysäikyttelyitä. Se on kuitenkin oikein pätevä riivausleffa kaavamaisuudestaan huolimatta. Tämä on vaikea genre luoda mitään uutta, mutta Robert Zappian kirjoittama käsikirjoitus ravistelee mukavasti kristillisen kirkon vanhoillisia perinteitä. Riivauskohtaukset ovat myös melko jännittäviä ja näyttäviä.

Niko Ikonen

Prey for the Devil -elokuvan traileri

Lisää luettavaa