Rakkauden pelikenttä

21.12.2012 10:43
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 21.12.2012

Entisestä huippujalkapalloilijasta velkojiaan pakoilevaksi raakiksi vajonnut George päätyy pienen Lewis-poikansa surkean jalkapallojoukkueen valmentajaksi. Lapsien opastamiseen vakavasti suhtautuva George hurmaa Gerard Butlerin ulkonäöllä ja paksulla skottiaksentilla myös kentän laidan kotiäidit. Sänkyyn väkisin tuppaavat turhautuneet kaunottaret hankaloittavat suhteiden korjaamista omalla tahollaan uutta avioliittoa suunnittelevaan Lewisin äitiin (Jessica Biel).

Alkuun Rakkauden pelikenttä tuntuu kulkevan romkom-lajityypin kuluneimpia vanha suola janottaa -ratoja. Se jopa lupaa rakentaa loppupuolelleen kunnon ihmissuhdesekoilua ennen onnellista valintaa uuden rahakkaan uran tai vanhan perheen välillä. Sitten elokuva alkaakin yksitellen luopua jokaisesta vähänkin kiinnostavasta juoniaihiosta joko kirjoittamalla niihin liittyvät henkilöt laiskasti ulos tarinasta tai vain unohtamalla heidät kokonaan.

Lopuksi elokuva yrittää saada hiuksiaan repivän katsojan kiinnostumaan lasten jalkapallo-ottelun lopputuloksesta, kun pelaaminen aikaisemmin on kulkenut kaiken muun taustalla. Kun yleisön tunteet kulkevat rataa välinpitämättömyys–turhautuminen–ärsyyntyminen, voidaan sanoa romanttisen komedian epäonnistuneen tehtävässään täydellisesti.

Elokuvan parasta antia ovat Butler ja Biel, joilla on sopivaa tähtikarismaa ja jopa hiljalleen rakentuvaa kemiaa mutta ei minkäänlaista itsekritiikkiä roolivalinnoissa. Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman ja Dennis Quaid sen sijaan ovat todennäköisesti suostuneet mukaan ohjaaja Gabriele Muccinon Will Smith -elokuvien Onnen potkuja (2006) ja Seitsemän elämää (2008) perusteella. On vaikea kuvitella, että he olisivat etukäteen lukeneet roolihahmojaan kaltoin kohtelevaa käsikirjoitusta. Hahmot ovat ylikirjoitettuja, mutta silti niiden kaikki potentiaali hukataan. Turhasta tarinasta vastaava Robbie Fox ei ole saanut valkokankaille yhtään elokuvaa 1990-luvun tuherrustensa heikon menestyksen jälkeen. Tauko olisi saanut jatkua pitempäänkin.

 

 

Rakkauden pelikenttä -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa