Red 2

29.8.2013 21:12
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 30.08.2013

Bruce Willis on eläkkeelle jäänyt CIA-agentti Frank Moses, joka täydellisen epäuskottavan juonen nimissä tuli edellisessä elokuvassa vedetyksi takaisin aktiivitoimintaan. Selvitäkseen hengissä hänen täytyi pyytää apuun joukko muita geriatrisia agentteja, mutta onnistui samalla kehittämään itselleen tyttärensä (tai tyttärentyttärensä) ikäisen tyttöystävän.

Jatko-osassa joku pistää verkkoon epämääräisen tiedoston, joka liittää Frankin ystävineen johonkin asiaan, josta kukaan ei oikeastaan tiedä mitään. Tietysti sen sijaan, että kukaan vaivautuisi kunnolla kysymään keneltäkään asiasta, joka myöhemmin tuntuu olevan kenen tahansa tietokoneenkäyttelytaitoisen selvitettävissä, ryhtyvät kaikki tappamaan kypsään ikään ehtineitä päähenkilöitä.

Vuoden 2010 Red oli yksi raivostuttavimmista toimintakomedioista aikoihin. Jopa Willis oli vaivaantunut sen promotointiin sopimuksensa perusteella pakotetuissa haastattelutilaisuuksissa. Red 2 jatkaa samaa rataa, mutta ei ole läheskään samalla tavalla ärsyttävä. Lähinnä se johtuu siitä, että jatko-osalta aivoja raastavaa typeryyttä osaa jo odottaa. Lisäksi näyttelijät ovat sisäistäneet millaisessa saastassa ovat mukana ja häpäisevät itseään tietoisesti ja urakalla. Anthony Hopkins varsinkin ei vaivaudu edes näyttelemään vaan höydyntää maneerikokoelmaansa ja heittää peliin vielä pari vahvaa ylilyöntiä. Mary-Louise Parker on erityisen kiitettävästi sisäistänyt toimintabimbon roolinsa Frankin tyttöystävänä ja vetää sen niin överiksi, ettei pahemmasta väliä.

Ai se juoni? On olemassa jokin kylmän sodan aikainen ase, jota kaikkien valtioiden tiedustelupalvelut tavoittelevat. Se on pysynyt salassa vuosikymmeniä, vaikka sen löytämiseksi täytyy vain mennä takaoven kautta kaikkiin maailman tiukimmin vartioituihin paikkoihin ja samalla tapettava valtava määrä vain työtään tekeviä virkavallan edustajia ja mitä ilmeisemmin myös lukemattomia tielle eksyviä siviilejä, jotka osuvat itsetarkoituksellisen tuhoamisen tielle. Jos tykkää nauraa sellaiselle, Red 2 on paras elokuva ikinä.

Red 2 -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa