Saw III

24.11.2006 00:00
  MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

  Kahden aikaisemman Saw -elokuvan murhaaja Jigsaw (Tobin Bell) on kuolemansairas. Yhdessä apurinsa Amandan (Shawnee Smith) kanssa hän kidnappaa kauniin mutta elämänhaluttoman naislääkäri Lynnin (Bahar Soomekh) pitämään itsensä hengissä sillä aikaa, kun kaksikko ajaa katkeroituneen perheenisän (Angus Macfadyen) läpi jälleen yhden sadistisen testisarjan.

  Lopussa koko kuvion taustalta paljastuu luonnollisesti suurempi suunnitelma, joka asettaa kaiken tapahtuneen uudenlaiseen valoon – ykkösosa mukaan lukien.

  Puhdasta äärimmäisen raakaa sadismia viljelevä Saw III on herättänyt maailmalla huomiota saatuaan katsojansa pyörtyilemään ja oksentelemaan katsomoissa. Jopa yleensä äärimmäisen liberaali Ranska asetti elokuvalle K18-ikärajan.

  Juonikuvioiden yllätykset ja väkivallalla mässäily alkavat vaikuttaa jo pakotetuilta, mutta on silti pakko myöntää, että viimeisen varttituntinsa kieltämättä onnistuneella kauhupuristuksella elokuva nousee kakkososan ohitse ja tienaa viime tipassa kolmannen tähtensä.

  Lisää luettavaa