Sex Drive

GENRE ENSI-ILTA TÄHDET

Turhan monelle muulle räävittömälle teinikomedialle velkaa olevan Sex Driven vahvuuksia ovat sympaattiset näyttelijät ja huonon maun unohtamatta jättäminen herkempienkään hetkiensä aikana.

Teiniseksikomediat ovat olleet suosittuja niin kauan kuin teineillä on ollut rahaa käydä elokuvissa. Ne kulkevat hyväksi havaittuja latuja, mitä nyt viime vuosina on panostettu vielä aikaisempaa enemmän härskiin alapäähuumoriin. Sex Drive ei tarjoa juurikaan yllätyksiä, päinvastoin se tuntuu monesta aikaisemmasta elokuvasta yhteen kursitulta teinihormoni-Frankensteinilta.

Neitsyydestään ja varsinkin siitä eroon pääsemisestä pakkomielteen tekevä Ian (Josh Zuckerman) on kuin American Pie -elokuvien Jason Biggs, varsinkin kun Sex Driven alkupuoli vietetään nuorukaisen seksuaalissävytteiselle nöyryyttämiselle nauramalla. Tuttavan auton ”lainaaminen” kaveriporukalla ja seksiviritteiselle pitkälle matkalle lähtö puolestaan on kuin Road Trip -komediasta. Sex Drivessa matkan tarkoitus ei ole estää raskauttavan todisteen pääseminen perille, vaan viedä Ian hänen internetissä kohtaamansa kuuman typykän luo.

Matkalla Iania tukevat hänen parhaat ystävänsä Lance (Clark Duke) ja Felicia (Amanda Crew), joista jälkimmäinen tosin kuvittelee määränpäästä löytyvän Ianin syöpäsairaan isoäidin. Vitsien vastapainoksi Sex Driven herkemmät hetket syntyvät kaverusten haparoivista ja hieman sekavista tunteista toisiaan kohtaan. Elokuvan kunniaksi on mainittava, että se ei yritä muuttua niissä kohtauksissa muka vakavasti otettavaksi, vaan yleensä päättää tunnelmoinnin mukavan mauttomaan vitsiin.

On Sex Drivessa olevinaan sanomaakin, tietty sekin monesta muusta vastaavasta elokuvasta tuttu: onnellinen (seksi)elämä ei ala neitsyyden menettämisestä vaan itsensä löytämisestä. Tätä korostaa se, että periaatteessa mukiinmenevän näköinen Ian on epävarmuudessaan sosiaalinen hylkiö, kun taas keikarimaisen itsevarma ja säkenöivän ulospäin suuntautuva Lance on naisten suosiossa ylimääräisistä kiloistaan huolimatta.

Zuckermanin suurin rooli tähän mennessä lienee nuoren Dr. Evilin esittäminen Austin Powers ja kultamuna -elokuvassa vuonna 2002. Lancekin on nähty lähinnä tv-sarjojen täyterooleissa ja myös Crew on tottunut aikaisemmin vain vilahtamaan nuorisoelokuvien sivuosissa. He ovat kuitenkin niin luontevia ja raikkaita Sex Drive -rooleissaan, että heille toivoo vielä pitkää ja vakavammin otettavaa uraa. Pitkälti heidän ansiostaan elokuvasta jää pakotetun oloisen toiminnallisesta lopetuksesta huolimatta päällimmäiseksi fiilis: ”olihan se tyhmä, mutta aika hauska!”