Smurffit 2

GENRE , ENSI-ILTA 06.09.2013 TÄHDET

Belgialainen sarjakuvapiirtäjä Peyo (Pierre Gulliford) loi smurffit jo 1950-luvun lopulla. Ajankulun ja vuoden 2011 elokuvan myötä lempeät ja hyväntahtoiset siniset metsänpohjan söpöliinit ovat muuttuneet paljon. Jo ensimmäiseen elokuvaan heidät oli kasvatettu rähisevään teini-ikään. Harmi. Smurffit 2 on jatkoa ensimmäiselle osalle ja palauttaa kankaalle jo tutuksi tulleet animaatiohahmot sekä oikeat näyttelijät.

Smurffit järjestävät yllätysjuhlia Smurffiinalle, kun yllätys meneekin äkkiä pieleen. Smurffiina ajautuu mietiskelemään kuka hän oikeastaan on ja mistä hän on kotoisin. Samaan aikaan ilkeä velho Gargamel (Hank Azaria) on saavuttanut suuren suosion taikurina, mutta hänen voimansa alkavat hiipua.

Gargamelin on saatava lisää smurffi-esanssia, ja niin hän luo kaksi uutta teini-ikäistä smurffia, vaikka nämä eivät ole sinisiä vaan harmaita mutaatioita. He ovat ilkeitä kuten isäntänsä, joka antaa heille tehtäväksi etsiä Smurffiinan. Aikatunnelin avulla tehtävä onnistuu, ja yksinäinen Smurffiina löytää pian yhteisen sävelen uusien ystäviensä kanssa.

Koska siniset sienimaailman asukkaat ovat kovin pieniä, he tarvitsevat avukseen ihmisiä, ja niin he palaavat ystäväperheensä Patrick (Neil Patrick Harris) ja Grace Winslow’n (Jayma Mays) luokse New Yorkiin. Seikkailu johtaa seurueen monen kommelluksen jälkeen Pariisiin, missä ratkaiseva loppuottelu käydään kahden voimakkaan isähahmon välillä.

On hämmentävää, etteivät lastenohjelmat voi enää pysyä lastenohjelmina vaan niistä muovataan väkisin viihdykettä myös aikuisille. Sen vuoksi elokuva kirjoitetaan täyteen takaa-ajokohtauksia, räjähdyksiä, vauhtia. Pakotetaanko lapset kasvamaan aikuisten maailmaan ennen aikojaan, kun me näillä aikuistetuilla lasten elokuvilla otamme heiltä pois herkät ja söpöt, vain ihan vähän jännittävät kokemukset?

Elokuvan sanoma on kuitenkin edelleen valoisa. Smurffiinan tuskaillessa omaa identiteettiään Smurffipappa ohjeistaa häntä lempein sanoin ”Ei sillä ole väliä mistä sinä tulet, vain se merkitsee minkälainen päätät olla.”Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa