Star Wars: The Clone Wars

GENRE ENSI-ILTA TÄHDET

Lucasfilmin uusin aluevaltaus kolmiulotteisen tietokoneanimaation saralla jatkaa Tähtien sota -saagaa avaamalla Kloonisotien mysteeriä. Kehno tarina ja vesitetyt hahmot hautautuvat kaikkialla viuhuvien lasersäteiden alle.

Kaukaisessa galaksissa yli 30 vuotta sitten nuori Luke Skywalker tiedusteli Ben Kenobilta kloonisodista ja siitä lähtien nämä arvoitukselliset kloonisodat ovat askarruttaneet Tähtien sodan katsojia. Nyt Lucasfilm tarjoaa selityksen animaatiolla, joka sijoittuu saagan kronologiassa Episodien 2 ja 3 väliin. Kokopitkä elokuva on esinäytös tv-sarjalle.

The Clone Wars esittelee aikuisen Anakin Skywalkerin, jolle mestari Yoda määrää padawanin, nuoren Ahsoka-tyttösen. Parivaljakko vetäistään heti sodan pyörteisiin pelastamaan Jabba the Huttin poikaa. Operaatio ei osoittaudu yksinkertaiseksi, sillä vastassa on niin tuhatpäinen droidiarmeija kuin kreivi Dooku apulaisineen.

Kantamaton tarina hukkuu laseraseiden ainaiseen tulitukseen, aiempien ideoiden kierrätykseen ja pökkelöisten hahmojen turhanpäiväisellä koomisuudella paikataan vanhojen hyvien aikojen ammottavia aukkoja. Työkalut oivallisen tietokoneanimaation luomiseksi Lucasfilmillä selkeästi on, mutta Tähtien sodan filosofinen henki on kadonnut bittitaivaaseen täysin.

Tuttuja ääniä edustavat Samuel L. Jackson (Mace Windu), Anthony Daniels (C-3PO) ja Christopher Lee (kreivi Dooku), mutta vanhojen Tähtien sotien ystävien sydämiä Clone Wars tuskin paljoa lämmittää.


Aiheeseen liittyvät elokuvat