Suuri kusetus

Peniskeskeisellä törkykomedialla on suuri sanoma: bondatkaa kusemalla toistenne päälle. (Ikäraja K-12)

25.8.2023 07:54
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 25.08.2023

Suuri kusetus on vuoden tärkein eläinsuojeluteko. Se on kantaaottava ja kertoo karun tarinan koirien kaltoinkohtelusta. Suuri kusetus onkin pohjimmiltaan todella surullinen ja koskettava elokuva. Leffa kertoo, kuinka Reggie-koiran (äänenä Will Ferrell) isäntä Doug (Will Forte) haluaa päästä eroon ärsyttävästä pikkurakistaan.

Doug ajaa isoon kaupunkiin, jonne hän tiputtaa tylysti Reggien. Reggiellä on nimittäin taipumus palata isäntänsä luokse, koska hylkäämisestä on tullut sille pelkkä hauska leikki. Syrjäisellä kujalla Reggie tapaa Bugin (Jamie Foxx), joka antaa nössölle pikkukylän kasvatille pikakurssin katujen laista. Kaksikko tapaa katkeroituneen australianpaimenkoira Maggien (Isla Fisher) sekä jättimäisen Hunterin (Randall Park), terapiakoirana toimivan entisen kytän.

Bug saa puhuttua Reggielle järkeä: ihmiset eivät ole koiran parhaita ystäviä. Oikeastaan kaikki ihmiset ovat kusipäitä. Nelikko päättää yhteistuumin matkata Dougin luokse, jotta Reggie saisi tarjoiltua miehelle ihanan kostonsa. Pikkukoira aikoo viedä entisen isäntänsä rakkaimman lelun, joka on ikävä kyllä kiinni tämän kehossa.

Alkaa eeppinen matka, jonka varrelle mahtuu kaljaa, pitsaa ja taikasieniä, suuri pakoretki, vanhoja ja uusia tuttavuuksia, kasvun hetkiä sekä yllättävän paljon kusta, paskaa, oksennusta, spermaa ja verta. Ja peniksiä. Peniksiä on paljon. Lähes koko vitsikavalkadi keskittyy kulleihin. Oikeasti. Peniksiä on kaikkialla. On isoja ja pieniä peniksiä, myös siltä väliltä. Kaikenlaisia peniksiä.

Josh Greenbaumin (Barb and Star Go to Vista Del Mar) ohjaama ja Dan Perraultin (Players, American Vandal) käsikirjoittama ronski elokuva ei todellakaan kaihda alapääjuttuja. Epäkorrekti ja luupäinen huumori saa kuitenkin hyvälle mielelle, joten Suuri kusetus onnistuu jopa yllättämään kaikessa sekopäisessä idiotismissaan. Hauska leffa, jonka ainut miinus on paikoittainen paikoillaan jumittaminen. Suositeltavaa katsottavaa kaikille eläinihmisille.

Niko Ikonen

Suuri kusetus -elokuvan traileri

Lisää luettavaa