The Tourist

/ GENRE , ENSI-ILTA 21. tammikuuta TÄHDET

Johnny Depp on totuttu näkemään keskimäärin varsin laadukkaiden elokuvien tähtenä. Saksikäsi Edward, Gilbert Grape, Ed Wood, Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa, Päätön ratsumies ja Sweeney Todd: Fleet Streetin paholaisparturi ovat monien muiden ohella hyviä Depp-elokuvia. Vaikka The Tourist ei suoranaisen huono tekele olekaan, ei se myöskään jätä erityisen mieleenpainuvia muistikuvia salista poistuttua.

Poliisi on pitkään tarkkaillut Elise Clifton-Wardia (Angelina Jolie). Naisen rakastettu on kavaltanut kaksi miljardia dollaria rikollispomolta, ja poliisi on yrittänyt jo parin vuoden ajan saada salaperäisen varkaan kiinni Elisen avulla.

Frank Tupelo (Depp) on Italiaan saapunut amerikkalainen turisti, jonka Elise valitsee hämäysoperaationsa osaseksi. Melko arvattavasti seurauksena on takaa-ajoja rikollispomon kätyreiden ja sankariparin välillä höystettynä poliisin pelastus/paljastusyrityksillä, romanttisiksi tarkoitettuja hetkiä sekä yllätyskäänteitä, joista kaikki eivät kestä lähempää tarkastelua.

Muiden elämä -elokuvalla (2006) tunnetuksi tullut saksalaisohjaaja Florian Henckel von Donnersmarck ei ole voinut olla kaikkein ilmeisin vaihtoehto Johnny Deppin ja Angelina Jolien tähdittämän ison budjetin elokuvan ohjaajaksi. Kelvollisesti hän pestinsä hoitaa, mutta yllätysvalinta hän silti on Hollywood-toimintarainalle, eikä ehkä ole täysin omimmassa elementissään.

The Tourist näyttää hyvin pintapuolisesti tarkasteltuna komealta elokuvalta. Sen tapahtumapaikkoina toimivat Venetsian maisemat ovat tietenkin varsin kauniita, eikä kuvaustekniselläkään puolella ole mainittavia ongelmia. Deppin ja Jolien kemiat toimivat kohtuullisesti, ja konkari Steven Berkoff on jälleen vakuuttava pahiksena.

Suurimmat ongelmat ovatkin taas kerran käsikirjoituspuolella. Elokuvan pari isompaa yllätyskäännettä nojaavat sen verran epätodennäköisiin tapahtumaketjuihin, että lottovoiton mahdollisuuskin uhkaa olla suurempi. The Tourist ei myöskään tarjoa juuri ollenkaan lihaa luittensa ympäriltä. Se on siis melko hajuton ja mauton kaluttava, mutta mikäli Johnny Depp ja Angelina Jolie yhdessä valkokankaalla on ylittämättömän houkutteleva ajatus, eikä ajatus luistele ennätysvauhtia raskaan työpäivän päätteeksi, voi elokuva olla kelpo ajanvietevaihtoehto.

Tony Reponen

Tähdet: ★★★

The Tourist – Traileri


Filmtrailer.com


Aiheeseen liittyvät elokuvat