The Unborn

13.3.2009 00:00
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 13.03.2009

Jos minkäänlaisia yllätyksiä tarjoamattomalla, yliluonnollisia elementtejä sisältävällä kauhuelokuvalla olisi olemassa prototyyppi, tämä elokuva olisi se.

The Unborn tekee periaatteessa monta asiaa oikein. Siinä on useita säikäyttäviä kohtia. Se ei sorru läträämään verenroiskeilla ja suolenpätkillä. Se yrittää kertoa ihan oikean tarinan ja on teknisesti lajityypissään moitteeton. Ongelma on siinä, että kauhugenren ystävä, eli juuri sellainen katsoja joka tämän elokuvan menee katsomaan, on mitä luultavimmin jo nähnyt kaikki ne klassikot, joista elokuva sinänsä ihan pätevästi ideansa lainaa – tuomatta keitokseen mitään omaa.

Casey Bell (Odette Yustman) alkaa kokea outoja asioita. Hän näkee painajaisia, joissa sama kalmankalpea pikkupoika toistuvasti vihjailee halustaan syntyä maailmaan juuri nyt. Ja kun valveilla ollessakin Caseylle ja hänen läheisilleen alkaa tapahtua kummia pelottavine äänineen ja näkyineen, on ainoa ratkaisu tietysti kääntyä manaajakandidaatin, Rabbi Sendakin (Gary Oldman) puoleen.

The Unborn on mukiinmenevä Frankensteinin hirviö -elokuvaksi. Sen palaset ovat kohdallaan ja elinvoimaiset, mutta montako kertaa saman kalmon henkiin herättämistä jaksaa katsoa?

Lisää luettavaa