Vaaleanpunainen pantteri 2

13.2.2009 00:00
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 13.02.2009

Peter Sellersin tähdittämä alkuperäinen Vaaleanpunainen pantteri -elokuvasarja kuuluu itseoikeutetusti komedioiden Hall of Fameen. Kohdalle osuu perin harvoin elokuvia, jotka kestäisivät yhtä hyvin yhä uusia katselukertoja.

Nykyajan trendin mukaisesti nukkuvaa pantteria ei jätetty makaamaan, vaan joku uutta kartanoa kaipaillut keksi ehdottaa uusien elokuvien tekemistä. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä vuonna 2006 valmistunut ensimmäinen uusiopantteri oli ihan mukiinmenevä komedia. Varsinkin, jos sitä ei verrannut liikaa Sellersin originaaleihin. Uusin elokuva miellyttänee erityisesti huonomuistisia faneja, sillä kyseessä on melkein uudelleenfilmaus edellisestä osasta.

Kun kuuluisia arvoesineitä, muun muassa Vaaleanpunainen pantteri -timantti, alkaa kadota ympäri maailmaa, ylikomisario Dreyfus (John Cleese) joutuu lähettämään Clouseaun etevien etsivien tutkimusryhmään, jonka tehtävänä on selvittää rikokset. Apunaan hänellä on Ponton (Jean Reno) ja ihastuksensa kohde Nicole (Emily Mortimer).

Mitään uutta Vaaleanpunainen pantteri 2 ei tuo, jos sellaiseksi ei lasketa nimen numeroa. Jos piti edellisestä martinismin ylistyksestä, tämäkin kolahtanee. Suosittelen kuitenkin edellisen elokuvan uusintakatsomista, sillä siinä samat vitsit väännettiin vähemmän väkinäisesti.

Lisää luettavaa