Vain seksiä

29.9.2011 13:12
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 30. syyskuuta

Will Gluckin ohjaama, Suomessa suoraan dvd:lle mennyt Easy A oli ihastuttavan raikas komedia koulumaailmasta. Vain seksiä on ohjaaja-tuottajan onnistunut yritys kokeilla samaa erittäin vaikeaksi aiheeksi osoittautuneen parisuhdehuumorin saralla.

Kaliforniassa asuva Dylan (Justin Timberlake) joutuu tyttöystävänsä (Easy A:n ihana Emma Stone) jättämäksi. Samoihin aikoihin mantereen toisella puolella New Yorkissa asustava Jamie (Mila Kunis) saa kuulla poikaystävältään olevansa tunnevammainen. Neljä hahmoa käsittävä prologi on kuvattu pilkotuilla kohtauksilla, ja katsojalta kuluu hetki tajuta kuka onkaan kuka.

Headhunterina toimiva Jamie upottaa surunsa työhön ja päättää hankkia asiakkaalleen, suurelle aikakauslehdelle uuden AD:n. Kohteekseen hän ottaa lahjakkaan Dylanin, ja saa tämän taivuteltua ottamaan paikan vastaan. Rakkaudessa pettyneinä heidän välilleen syntyy lämmin ystävyys, ja niinpä he päättävät alkaa harrastaa yhdessä seksiä samoin säännöin kuin vaikkapa tennistä harrastetaan. Mutta kaikkihan tietävät miten siinä lopulta käy.

Vain seksiä kertoo perinteisen tarinan kahden ihmisen yhteydestä ja siitä kuinka kaikki heidän ympärillään näkevät kyseessä olevan aidon rakkauden, vaikka pariskunta itse kiistääkin tunteensa viimeiseen asti. Elokuva tekee sen kuitenkin älykkään dialogin ja omaperäisen innostavien hahmojen kautta.

Samoin kuin Easy A toi lukioon sijoittuvaan komediaan aivan omanlaistansa herttaisuutta, myös Vain seksiä onnistuu välttämään genrelle tyypilliset kliseet ja luomaan päähahmojensa ympärille sympaattisuuden sädekehän. Se on aidon sydämellisellä tavalla rehellinen romanttinen komedia, jossa on yritystä erottua joukosta. Timberlaken ja Kunisin hahmot onnistuvat olemaan herkullisia ja oikeasti pidettäviä, mikä tuntuu nykypäivänä olevan harvinaista herkkua suuren budjetin komedioissa.

Sivuhahmoina nähdään Jenna Elfmanin näyttelemä isosisko sekä Richard Jenkinsin Alzheimerin tautia sairastava isä, jotka antavat tarinalle mukavasti syvyyttä. Jamien kevytkenkäistä äitiä näyttelee puolestaan ihastuttavan ekstrovertti Patricia Clarkson.

Päivi Laajalahti

Vain seksiä – Traileri
Filmtrailer.com

Lisää luettavaa