Vares – Pimeyden tango

7.10.2012 14:41
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 05.10.2012

Suomi-dekkarin Uuno Turhapuro palaa taas! Turkulaisen yksityisetsivä Jussi Vareksen kuudes (tai kahdeksas) seikkailu on jännityksetön jännityselokuva, jossa sattuma on tärkeämpi elementti kuin kiehtova tarinankehittely.

Elokuva kertoo markkinakampanjansa mukaan Vareksen lopullisesta yhteenotosta vankilasta karkaavan, kostonhimoisen Veikko Hopean (Jussi Lampi) kanssa. Tosiasiassa se on vain pieni osa elokuvan hankalasta juonipöheiköstä. Vareksen haluaa toisaalla tappaa myös epätasapainoinen asiakas ja toisaalla tahot, jotka ovat sotkeentuneet suositun tangolaulajan murhaan. Vares itse selvittelee tuttuun tapaansa asioitaan joko ryypiskellen baarissa tai murtautumalla yksityishenkilöiden asuntoihin silkkaa uteliaisuuttaan. Kolmen pääjuonenlangan yhteenkietoontuminen lopussa on tökeröintä ja kehnointa käsikirjoittamista, jota on vähään aikaan todistettu.

Parhaimmillaan Vares-elokuvat ovat olleet hupaisaa törkyviihdettä, joka on katsojaluvuista päätellen ollut myös tuulipukukansan mieleen. Vitsi alkaa kuitenkin jo väljähtyä, ja vakionäyttelijätkin vaikuttavat olevan varsin kyllästyneitä itseään toistaviin hahmoihinsa. Tylsistyneimmän oloinen on pääosan Antti Reini. Vareksen uutta ihastusta esittävä Lola Wallinkoski on surkuhupaisan kamala näyttelijä, mutta tuo ainakin tahatonta komiikkaa muuten pitkäveteisiin tapahtumiin. Yli-aggressiivinen Lampi hauskuuttaa myös lyhyellä esiintymisellään.

Roskaviihdettä jälleen kerran, mutta nyt huonommasta päästä. Tuskinpa tämä Vareksen viimeiseksi seikkailuksikaan jää.

Vares – Pimeyden tango -elokuvan traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa