Tässä kymmenen parasta leffatatuointia!

Lisbeth Salander on Stieg Larssonin luoma jännityskirjallisuuden sankaritar, jonka elokuvissa on herättynyt henkiin ruotsalaisnäyttelijä Noomi Rapace (Sovinto). Rapace näyttelee Salanderia elokuvissa Miehet jotka vihaavat naisia, Tyttö joka leikki tulella sekä Pilvilinna joka romahti.

Salander on Yhdysvalloissa otettu Larssonin kirjojen käännösten kärjeksi. Ensimmäinen teos on siellä ”tyttö, jolla on lohikäärmetatuointi” ja viimeinen ”tyttö, joka sohi mehiläispesää”. Ensimmäisen kirjan ja siitä tehdyn elokuvan Hollywood-versio inspiroi Episodia listaamaan vaikuttavia elokuvatatuointeja.

10. Intohimon merkki

Stieg Larssonin teokset käsittelivät miesten henkilökohtaista ja systemaattista naisvihaa. Sellaista sekoittuu myös Bob Brooksin ohjaamaan jännäriin Intohimon merkki, tosin miehisen omistushalun muodossa. Bruce Dern on tatuointitaiteilija Karl Kinsky, joka palkataan tekemään väliaikaisia tatuointeja joukolle malleja. Hän saa pakkomielteen kaksinkertaisen Bond-tyttö Maud Adamsin esittämästä Maddysta, ja keikan päätteeksi Kinsky kaappaa tämän.

9. Cape Fear

Martin Scorsesen kostojännärissä vankilassa itseopiskellut psykopaatti Max Cady (Robert De Niro) on kehittänyt kieroutuneen uskonnollissävytteisen pakkomielteen jakaa oikeutta häntä aikoinaan puolustaneelle asianajajalle ja tämän perheelle. Cadyn kroppaa peittää vankilassa hankittu sekalainen joukko hienoja ja tuherruksenomaisia tatuointeja, jotka tekivät yleisöihin De Niron lihaksiakin suuremman vaikutuksen.

8. True Romance

Clarence (Christian Slater) on kiltin oloinen sarjakuvaliikkeen myyjä ja Alabama (Patricia Arquette) hieman bimbon oloinen prostituoitu. He rakastuvat toisiinsa Quentin Tarantinon kirjoittamassa ja Tony Scottin ohjaamassa elokuvassa ja havaitsevat olevansa keskellä rikollisia, huumeita, kuolemaa ja juonittelua. Mutta todellinen rakkaus kestää mitä vain. Eräässä vaiheessa Clarence ja Alabama hankkivat yhteensopivat tatuoinnit kuin symboliksi matkalleen alamaailman halki.

7. Räsynukke

Mustavalkoinen, ekspressionistisesti tyylitely Räsynukke ei aikoinaan ollut yleisön tai kriitikkojen mieliin, mutta ohjaajansa ainoaksi jääneestä elokuvasta on vuosien saatossa kasvanut arvostettu klassikko. Robert Mitchum näyttelee itseään pastoriksi kutsuvaa Harry Powellia. Pinnalta pelastusta saarnaavan, mutta sydämessään jopa lasten murhaa hautovan miehen kaksijakoisuutta kuvastavat miehen tatuoinnit: oikean käden rystysissä lukee LOVE ja vasemman HATE.

6. American History X

Edward Norton on losangelesilainen vihainen nuori mies Derek Vinyard, joka kipuaa paikallisen natsiliikkeen hierarkiassa, kunnes joutuu viharikoksen johdosta vankilaan. Siellä hän joutuu miettimään elämänvalintojensa mielekkyyttä. Yhdessä elokuvan hätkähdyttävimmistä kohtauksista neonatsisymboleita kantava Derek uhoaa hakaristitatuoinnillaan äitinsä juutalaiselle miesystävälle ja toteaa sen tarkoittavan ”ei tervetuloa”.