17 miljoonan euron Iron Sky -leffa tulee teattereihin ystävänpäivänä

Iron Sky The Coming Race -elokuva valkokankaille helmikuussa.

Uusi Iron Sky -elokuva The Coming Race, saapuu Suomessa valkokankaille ensi helmikuussa, kerrotaan lehdistötiedotteessa. Maailmanensi-ilta on lyöty lukkoon ystävänpäivälle 14.2.2018.

“Odotankin seuraavaa ystävänpäivää kuin kuuta taivaalta. Tulevasta retkestä maapallon keskipisteeseen olisi ylpeä itse Jules Verne” kommentoi elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa.

”Tätä elokuvaa on hiottu vuosikaudet, ja olen siihen todella tyytyväinen”, ohjaaja Timo Vuorensola sanoo. ”Vihdoin voi huokaista helpotuksesta, nyt kun ensi-iltapäivä jo häämöttää.”

Iron Sky The Coming Race
on kuunatsitrilogian toinen osa. Ensimmäinen, Iron Sky (2012), esitteli kuun pimeällä puolella lymynneet natsit sekä tahattoman tarkkaan nykypäivää ennustaneen maailmanpoliittisesti räjähdysalttiin tilanteen. Iron Sky The Coming Race sijoittuu ydinsodan jälkeiseen maailmaan, vuoteen 2043, jossa kuuhun majoittuneet ihmiskunnan rippeet etsivät selviytymistaistelussaan apua ontosta maapallon keskipisteestä. Pikimustalla huumorilla ryyditetty toimintaseikkailu aukaisee historiaa ennakkoluulottomasti ja esittelee vaihtoehtoisen luomistarinan.

Timo Vuorensolan ohjaaman ja Dalan Mussonin käsikirjoittaman elokuvan pääosissa nähdään Lara Rossi (Crossing Lines), Vladimir Burlakov (Deutchland 83) ja Udo Kier (Blade, Armageddon). Elokuvan budjetti on 17 miljoonaa euroa.