Aaron Eckhartista Frankenstein

12.10.2011 12:05

Vasta avaruusolioita valkokankailla World Invasion: Battle Los Angelesissa räiskinyt ja myös tulevassa Batman-elokuvassa nähtävä Aaron Eckhart on kiinnitetty I, Frankenstein -elokuvaan.

Keinotekoisen ihmisen seikkailun ohjaa Stuart Beattie, jonka ainut aiempi ohjaustyö on aussileffa Huomenna taistelun alettua (2010).

Käsikirjoittajana paremmin tunnettu Beattie on vastuussa myös I, Frankensteinin Kevin Grevioux’n sarjakuvaan perustuvasta käsikirjoituksesta. Beattien aiempia käsikirjoituksia ovat muun muassa kauhuleffa 30 päivää kaamosta (2007) ja Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003).

Tarinassa Eckhartin esittämä Frankenstein-Adam on selvinnyt elossa epäluuloisten ihmisten vainolta. Tulevaisuus on silti synkkä, kun Adam päätyy keskelle kahden kuolemattoman klaanin välistä sotaa.

Mary Shelleyn alkuperäinen tarina kertoo ihmisen luomisesta, kun taas tämä elokuva on tarina siitä, miten olennosta tulee inhimillinen, Beattie sanoo.

Elokuvan kuvaukset alkavat tammikuussa Australiassa.

Kuten muistakin saduista, myös Frankensteinista on suunnitteilla useampikin uusi elokuvaversio, joten täysin yksin Eckhart ei valkokankailla pääse patsastelemaan.

Viimeisin suurempaa huomiota saanut Frankenstein-elokuva on vuodelta 1994, kun Kenneth Branagh ohjasi Robert De Niroa monsterina elokuvassa Mary Shelleyn Frankenstein.

Kuva elokuvasta Thank You for Smoking (2005).

Lähde: Empire

Lisää luettavaa