Ainakin nämä elokuvat ja sarjat ovat keskeyttäneet jo tuotantonsa Hollywood-lakkojen seurauksena

Lista tulee varmasti vielä kasvamaan tästä.

16.7.2023 01:00

Hollywoodin elokuva- ja televisioalan lakkorintama laajeni tällä viikolla, kun myös näyttelijät liittyivät käsikirjoittajien rinnalle vastustamaan studioiden toiminnan viime aikaisia kehityssuunnitelmia.

Työnseisauksen laajeneminen tarkoittaa sitä, että suurin osa käynnissä olleista projekteista on laitettu jäihin tilanteen selvittelyn ajaksi. Elokuvapuolella näihin lukeutuu esimerkiksi Deadpool 3, jonka kuvauksista ilmestyi juuri julkisuuteen runsaasti tuoretta materiaalia Hugh Jackmanista uudessa sarjakuville uskollisessa Wolverine-asussa.

Muita elokuvatuotantoja, jotka lakko on tähän mennessä keskeyttänyt ovat ainakin Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two, Beetlejuice 2, Gladiator 2, Minecraft, liveaction Lilo ja Stitch, Wicked, Mortal Kombat 2, Blade ja Venom 3.

Televisiosarjoista ovensa ovat toistaiseksi sulkeneet jo ainakin usealla Emmylla palkittu Abbott Elementary, Netflixin Cobra Kai ja Yellowjackets. Myöskään erinäiset talkshow’t eivät kuvaa uutta materiaalia juuri nyt.

Listojen on odotettavissa kasvavan näistä vielä lisää ja viivästykset vaikuttanevat myös suunniteltuihin julkaisuaikatauluihin.

Kirjoittajat ja näyttelijät vastustavat pääasiassa studioiden uusia tekoälyn käyttökeinoja ja vaativat suoratoiston nousun näkymistä kompensaatioissaan.

Lähde: BBC, Independent, Variety

Lisää luettavaa