Alaikäisten ahdistelusta syytetyn miljonäärin lakimies uhkaa suosikkisarjan tekijöitä haasteella

The Good Fightin käsikirjoittajat sohaisivat arkaan kohtaan.

24.8.2020 07:01

Lakidraama The Good Wifen jatkoksi tehty The Good Fight -sarja koki viime keväänä saman kuin moni muukin tuolloin käynnissä ollut tuotanto: Koronaviruspandemia keskeytti sen tekemisen. Suosittua sarjaa oli tarkoitus julkaista kymmenen jakson rupeama, mutta sattuneesta syystä sen neljäs kausi jäi vain seitsemän jakson mittaiseksi. Kauden päättänyt jakso The Gang Discovers Who Killed Jeffrey Epstein (”Jengi löytää Jeffrey Epsteinin tappajan”) oli kuitenkin niin kova tapaus, että sen vaikutukset näkyvät yhä.

Tosielämässä seksuaalirikolliseksi epäilty miljonääri Jeffrey Epstein mainittiin jaksossa vain nimeltä. Sarjan fiktiivisen lakitoimiston väki, etunenässä Christine Baranskin näyttelemä Diane Lockhart, sai toimeksiannon, mikä johti heidät tutkimaan Epsteinin hämäräperäistä kuolemaa. Sarjan tapahtumat ovat myös aiemmin sivunneet tosimaailman uutisaiheita.

Kuolintapauksen penkominen draamasarjassa on kiinnittänyt Epsteinin todellisessa lakimiestiimissä toimineen Alan Dershowitzin huomion. Hän on uhannut The Good Fightin tekijöitä haasteella. Dershowitz on sydämistynyt mm. siitä, kuinka eräässä kohtauksessa hänen kilpailijakseen esitelty mies kuvailee häntä sanalla kelmi.

Dershowitz on uhkauksena yhteydessä vaatinut, että The Good Fightia levittävä CBS-kanava vetäisi kyseisen jakson julkisuudesta ja pyytäisi häneltä anteeksi. CBS:n oman lakitiimin vastineen mukaan tähän ei kuitenkaan ryhdytä. Se perustelee kantaansa sillä, että Dershowitz on julkisuuden henkilö, joka on lisäksi julkisesti myöntänyt saaneensa hierontapalvelua Epsteinin asunnossa. Toisaalta Dershowitziä kaihertavan kommentin esittäjä on selvästi vain sarjaa varten luotu hahmo, eikä sellaisen tavallisesti oleteta latelevan minkäänlaisia totuuksia.

The Good Fight jatkuu myöhemmin viidennelle kaudelleen. Suomessa sarjaa levittää HBO Nordic.

Lähteet: Deadline, Indiewire, THR, Digital Spy

Lisää luettavaa