Alkuperäinen Uncharted-näyttelijä avaa elokuvaversion cameotaan ja mahdollisuutta jatkoesiintymiseen

Nolan North ilahdutti pelisarjan faneja myös uutuuselokuvassa.

22.2.2022 20:00

Viime perjantaina 18. helmikuuta vihdoin ja viimein ensi-iltansa saanut pelielokuva Uncharted on menestynyt lippuluukuilla odotettua paremmin. Se nousi myös Suomessa viikonlopun katsotuimmaksi nimikkeeksi. Elokuva on PlayStation Productions -tuotantoyhtiön ensimmäinen teos ja siinä tekee pienen mutta mieleenpainuvan cameon myös alkuperäisissä peleissä tarinan nimikkohahmoa esittänyt Nolan North.

North antoi PlayStation-pelien Nathan Drakelle sekä äänensä että liikkeensä motion capture -teknologian kautta 10 vuoden ajan. Elokuvassa Drakea esittää Tom Holland, mutta moni olisi toivonut Northin tarttuvan rooliin itse myös tällä kertaa. Hän on kuullut pelikansan mielipiteet, mutta ei ole itse asiasta samaa mieltä: ”Ihmiset sanoivat, että ’rooli olisi pitänyt antaa sinulle’. Ei olisi. Olen 51-vuotias.”

Tästä huolimatta hän oli kuitenkin innokas osallistumaan elokuvan tekoon, kunhan hänen cameostaan ei tehtäisi liian päälle liimattua. ”En pidä siitä, että elokuvan katselukokemukseni keskeytyy”, hän sanoo ja tahtoikin siksi vakaasti pitää roolinsa vain pienenä ja hauskana Easter egginä.

SPOILERVAROITUS: Kohtauksessaan North tervehtii Hollandin Drakea ja Sophia Alin Chloe Fazeria rannalla, jonne kaksikko huuhtoutuu trailereissakin nähdyn intensiivisen lentokonetaistelun jälkimainingeissa. Hän mainitsee itsekin joutuneensa kerran vastaavaan kiipeliin, viitaten kolmannen pelin – Drake’s Deceptionin – tapahtumiin samalla, kun peleistä tuttu tunnusmusiikki pyörii kohtauksen taustalla. SPOILERI PÄÄTTYY.

Cameota kuvattiin kolmen päivän ajan Barcelonassa lokakuussa 2020. Pandemia aiheutti omat mutkansa matkaan, kuten arvata saattaa, mutta lopulta North pääsi kuin pääsikin kuvauspaikalle. Itse esiintymisensä lisäksi hän oli myös mielissään päästessään tekemään yhteistyötä Hollandin kanssa. ”Tom Holland vakuutti minut toden teolla. Ei vain lahjakkuutensa takia, vaan myös hänen persoonansa sekä tapansa ottaa muu työryhmä huomioon olivat vaikuttavia.”

Northilla on myös ajatus siitä, millainen hänen roolinsa voisi mahdollisesti olla elokuvan jatko-osassa. Hän voisi kuvitella esittävänsä Draken kadoksissa ollutta isää. Hän tahtoisi nähdä jatkotuotoksissa myös lisää Uncharted-pelien elementtejä, kuten Tiibetin lumiset vuorenhuiput, Shambalan kadonneen kaupungin sekä Draken pääasiallisen naisystävän, Elena Fisherin.

Unchartedin mainio kassamenestys saattaa hyvinkin enteillä elokuvalle vielä jatkoprojekteja.

Alla elokuvan vauhdikas traileri.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa