Amazon-toimintaleffa on veristä mättöä – Kate Beckinsale tekee vetävän roolisuorituksen

Jolt lisättiin Amazon Primeen 23. heinäkuuta.

Prime Videon uutuustoiminta Jolt on verinen toimintaleffa, joka luulee olevansa paljon älykkäämpi ja hurmaavampi kuin se todellisuudessa on.

Se on kuitenkin henkeäsalpaavan nopeatempoinen, hauska ja juuri sopivan aivoton mättö, jonka ehdoton vetovoima on Kate Beckinsalen roolisuoritus hieman rankemmista vihanhallintaongelmista kärsivänä Lindynä.

Jokainen muu hahmo onkin sitten mitäänsanomatonta roskaa, jota ei esitellä kummemmin, taikka rakennetta mihinkään suuntaan. Juuri tämän takia hahmoihin ei saa minkäänlaista kosketuspintaa, joten verinen pään räjähtäminen tai muu vastaavanlainen hurmehäröily ei vaikuta katsojaan lainkaan.

Se onkin elokuvan suurin ongelma. Mitä väliä pirskahtelevalla verimässäilyllä on, jos se ei missään vaiheessa luo tunnereaktiota mihinkään suuntaan. 

Psykopaattimaista fiilistä on varmasti haettu mukaan tyyliratkaisuna, mutta tehokeinoja käytettäessä on tunnettava rajansa, tai koko homma leviää helposti käsiin.

Tanya Wexlerin (Hysteria) ohjaamassa elokuvassa näyttelevät Beckinsalen ohella Bobby Cannavale, Jai Courtney, Laverne Cox, Susan Sarandon ja Stanley Tucci.

Niklas Tirkkonen  

Tähdet ★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut