American Horror Storyn luoja ajautui kiistaan ilkeän huhun takia

Tunteet kuumina.

21.7.2023 18:30

Puistattavasta kuvastostaan tunnetun antologiasarja American Horror Storyn luojiin kuuluva Ryan Murphy on kuuman kiistan kohteena. Useita Emmyja kahmineen sarjan takaa tunnetun käsikirjoittajan, showrunnerin ja tuottajan on epäilty tekevän asioita, joita hän ei nyt saisi tehdä.

Murphy joutui käsikirjoittaja Warren Leightin hampaisiin jo viime kuussa, mutta nokkapokka jatkui tämän kuun puolelle. Leight väitti saaneensa tietää American Horror Storyn tekijätiimin jäseniltä, että heidät sysätään pois Murphyn tuotannoista, jos he eivät saavu töihin kaduilla lakkoilevien käsikirjoittajien joukoista välittämättä. Murphyn edustaja kutsui Leightin ulostuloa tuoreeltaan pötypuheeksi.

Murphyn vastattua Leightin väitteisiin lakimiehensä tuella, veti Leight ne pois anteeksipyynnön kera.

Leight, joka on myös yksi Hollywood-käsikirjoittajien liiton lakkopäälliköistä, on kuitenkin saanut tukea muilta lakkopäälliköiltä. Murphyn väitetään jatkaneen käsikirjoittamista, vaikka liiton jäsenenä työnseisaus koskee myös häntä. THR:n saamien tietojen mukaan Yhdysvaltain itärannikolla on jatkettu käsikirjoittajien lakon aikana vain neljän fiktiosarjan tekemistä, joista kolmessa Murphy on mukana. Hänen on myös huhuttu neuvottelevan rahakkaasta sopimuksesta Disneyn kanssa.

Toisaalta Murphyn aktiivisuutta tuotannoissa on perusteltu sillä, että hän toimii niissä myös ohjaajana ja tuottajana. Näin ollen häntä ei voisi pitää rikkurina. Jos todisteita Murphya vastaan kuitenkin löytyy, hänet voidaan erottaa käsikirjoittajien liitosta ja määrätä maksamaan korvauksia rikkuruudestaan.

 

Lähteet: THR, Deadline

Lisää luettavaa