Angelina Jolien ikoninen hahmo: viattomasta pikkutytöstä pahaksi aikuiseksi

Vuoden 1959 Prinsessa Ruusunen -animaatiossa nimihahmon kiroava Pahatar on Disneyn rakastetuimpia pahiksia – ellei heistä kaikkein ikonisin. Ilkeän haltian alkuperäisnimeä Maleficent kantava näytelmäelokuva kertoo ajasta ennen Disney-klassikon tapahtumia ja kertoo kuinka Pahatar kasvoi viattomasta pikkutytöstä pahaksi aikuiseksi.

Pahatar oli myös Angelina Jolien suosikkeja Disney-hahmojen joukosta, olento joka yhtä aikaa kiehtoi ja pelotti. Kun Jolie kuuli huhuja Maleficent – Pahatar -elokuvasta, hän kyseli aktiivisesti siitä. Pian hän sai puhelun, jossa kysyttiin hänen kiinnostustaan pääosaan.

– Sanoin kyllä, jos he vain pystyvät ratkaisemaan miten tehdä elokuva vauvan kiroavasta hahmosta. En ollut varma pystyisivätkö he siihen.
Käsikirjoituksen saatuaan Jolie oli vaikuttunut.

– Se oli kuin mysteerin ratkomista. Tunnemme sadun, mutta emme tiedä mitä ennen Auroran ristiäisiä on tapahtunut. Jos olemme tehneet työmme oikein, yleisö suhtautuu kastekohtaukseen uudella tavalla ja on jopa Pahattaren puolella.

Tarkoitus ei silti ole kääntää hahmoa puhtaaksi sankarittareksi.

– Hän on edelleen sama ilkimys. Pienenä arvostin Pahattaren pahanilkistä huumorintajua, hän nautti pahuudestaan. Alkuperäisen hahmon fanit kyllä tunnistavat hänet, mutta samalla opimme miten hänestä tuli sellainen.

Toimintaa, draamaa ja komediaa tehnyt Jolie nostaa Pahattaren yllättäen yhdeksi vaikeimmista hahmoistaan.

– Hahmosta löytyy monia eri puolia ihmisestä, vaikka hän itse ei sellainen olekaan. Oikean esitystavan löytäminen oli paljon vaikeampaa kuin aluksi kuvittelin, Jolie perustelee.

– Minussa on puoli, joka rakastaa hauskoja ylilöytyjä rooleja, mutta en ole tehnyt mitään näin isoa. Pahatar on hieman hullu, todella eläväinen, hieman ilkeä ja valtavan huumorintajuinen, hän suorastaan hyppii silmille.

Teksti: Jouni Vikman
Haastattelu: Walt Disney Studios Motion Pictures

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut