Anthony Hopkins työskentelystä Brad Pittin kanssa – ”Saattoi ajatella, että olin vähän vaikea”

Ohjaajalla oli oma tapansa työskennellä.

23.11.2022 15:03

Hollywood-veteraani ja arvostettu näyttelijä Anthony Hopkins kertoi haastattelussa, millaista oli tehdä Saanko esitellä: Joe Black (1999) -elokuvaa. Se ei ollut ruusuista ainakaan Hopkinsille, joka joutui muistuttamaan kuvauksissa kuolevaisuudestaan.

Leffa kertoo Brad Pittin näyttelemästä viikatemiehestä nimeltään Joe Black, joka päättää jäädä hengailemaan Hopkinsin hahmon kanssa. Samalla Blackille kehittyy rakkaustarina Hopkinsin hahmon tyttäreen.

Elokuvan ohjaajana toimi Martin Brest, ja hänen työtapaansa kuului kohtauksia kuvatessa loputon määrä ottoja. Tämä ei miellyttänyt Hopkinsia, joka arveli, ettei elokuvaa saataisi koskaan valmiiksi.

– Marty Brest, ohjaaja – hieno mies – hän teki oton toisensa jälkeen. En koskaan saanut selville miksi. Sanoin hänelle eräänä päivänä: ”Minulla ei ole enää kauan elinaikaa. Voimmeko lopettaa kohtauksen?” Se oli hullua, Hopkins muisteli.

Hopkins kävi kärsimättömäksi ainaisen toiston suhteen. Hän epäili myös Pittin pitäneen Hopkinsia itseään vaikeana tapauksena.

– Hän (Brest) sanoi: ”Yksi vielä.” Ja minä sanoin: ”Ei, minä lähden nyt kotiin, olen väsynyt.”

– Brad on saattanut ajatella, että olin vähän vaikea. Mutta olin vakuuttunut, ettemme saisi sitä koskaan valmiiksi, Hopkins tuumi.

Saanko esitellä: Joe Black kestää hyvin kauan, sillä se on jopa 2 tuntia 58 minuuttia pitkä.

– Se vain jatkuu ja jatkuu, eikö niin, Hopkins tuumi elokuvan kestosta.

Hopkins näytteli Pittin kanssa myös vuoden 1994 elokuvassa Intohimon tuulet. Veteraaninäyttelijä on edelleen erittäin tuottelias, ja hänellä on vyönsä alla useita rooleja viime vuosilta. Mainittakoon niistä hieno rooli elokuvassa The Father (2020), josta hän voitti Oscar-palkinnon.

Lähde: Metro

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia