Anthony Hopkins muistelee roolejaan tosielämän ihmisinä: ”Voisitko tehdä Hitleristä vähemmän inhimillisen? En, koska hän oli ihminen”

Hopkins porskuttaa.

27.11.2022 12:01

Näyttelijälegenda Anthony Hopkins antoi haastattelun The Guardianille, jossa hän muistelee elokuviaan, jossa näytteli tosielämän ihmisiä, sekä suuria ohjaajia joiden kanssa on työskennellyt.

Hopkins on näytellyt monia kaikille tuttuja kasvoja: esimerkiksi Pablo Picassoa (Vuodet Picasson kanssa), Alfred Hitchcockia (Hitchcock), paavi Benedictus XVI:tä (Kaksi paavia), Richard Nixonia (Nixon) ja Adolf Hitleriä (Bunkkeri).

”Tuottaja, nuorukainen, kysyi minulta voisinko tehdä Hitleristä vähemmän inhimillisen. Vastasin, että en, koska hän oli ihminen”, Hopkins sanoi. Hän yllättyi myös siitä, kun Oliver Stone tarjosi hänelle Nixonin roolia.

”Oliver sanoi minulle lukeneensa haastatteluja ja ajatelleensa, että pystyn näyttelemään Nixonia. Kysyin, että ajatteleeko hän minun olevan hullu ja paranoidi? Stone vastasi, että jep, kaikkea niitä!”

Hopkins on tehnyt myös töitä monien elokuvamaailman suurimpien ohjaajien kanssa: Steven Spiebergin Amistadissa, David Lynchin Elefanttimiehessä, Francis Ford Coppolan Bram Stockerin Draculassa ja Woody Allenin You Will Meet a Tall Dark Strangerissa.

”Parhaat ovat sellaisia, jotka eivät kuvittele olevansa jumalia. He ovat työläisiä, kuten kaikki muutkin. En mene kuvauksiin dominoimaan.”

Lisää luettavaa