Arnold Schwarzenegger teki ruokavalioonsa sellaisen muutoksen, josta valitetaan vielä pitkään

Tästä tullaan aivan varmasti väittelemään.

19.8.2023 13:31

Arnold Schwarzenegger on näin varttuneemmalla iällä muuttanut ruokavalionsa terveellisemmäksi. Hän kertoi muutoksesta Arnold’s Pump Club -podcastissaan.

Iso-Arska vähensi lihaa 80 prosenttia. Hänen ruokavaliossaan on enää 20 prosenttia eläinperäistä proteiinia.

– Ihmiset ovat kiihkeitä ruokavalionsa suhteen. Joskus meininki on lähes uskonnollista tai poliittista, kun ihmiset väittelevät mikä on paras tapa syödä ja treenata. Tutkimukset ovat kuitenkin aina oikeassa, eli on monta eri tapaa syödä terveellisesti, Schwarzenegger sanoo.

– Joistakin ihmisistä tuntuu siltä, että heidän pitää syödä paljon eläinperäisiä proteiineja lihaskuntonsa ylläpitämiseksi, mutta meillä on itse asiassa nykyään paljon enemmän vaihtoehtoja. Uusi tutkimus paljastaa, että ei ole mitään väliä syötkö eläin- vai kasviproteiinia, sillä kummastakin saa samat hyödyt lihasten kasvuun.

Uudessa tutkimuksessa seurattiin kahdeksan viikon ajan treenaavia ihmisiä, jotka söivät joko papu- tai heraproteiinia. Ero tuloksissa ei ollut merkittävä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kasviperäisessä proteiinissa ei ole niin paljon aminohappoja kuin eläinperäisessä, joten lisäravinteet ovat pakollisia.

Lähde: Men’s Health

Lisää luettavaa