Arvio: Netflixin alkuvuoden hittisarja on koukuttavaa jännitystä – ”Ei häviä elokuville millään tasolla”

Viisiosainen jännärisarja on äkkiä ahmittu.

Ranskalainen Netflix-alkuperäissarja Lupin on noussut alkuvuoden jättihitiksi. Sarja on saanut nimensä herrasmiesvaras Arséne Lupinista, joka tunnetaan Maurice Leblancin klassisten salapoliisiromaanien sankarina.

Uusi sarja tosin sijoittuu nykyajan Pariisiin, eikä siinä ole mukana Lupinin hahmoa, vaikka kirjoihin hyvin suoraan useen kertaan viitataankin.

Koskemattomat-elokuvasta tuttu Omar Sy esittää maahanmuuttajan poikaa nimeltä Assanne Diop, joka haluaa kostaa isänsä kokeman vääryyden.

Tarina lähtee vastustamattomasti liikkeelle, kun Assanne suunnittelee ryöstökeikan Louvreen parhaaseen Mission: Impossible -tyyliin. Viisiosainen Lupin on koukuttava sarja, joka on äkkiä ahmittu.

Kolme ensimmäistä jaksoa on ohjannut ranskalainen menestysohjaaja Louis Leterrier (Transporter, Suuri puhallus), ja hänen elokuviensa fanit takuulla pitävät myös Lupinista. Eikä vauhti siitä hidastu, kun ohjaajaksi vaihtuu Marcela Said.

Sarjan toimivuus ei olekaan pelkästään ohjaajasta kiinni.Kaikesta näkee, että taustalla on lahjakkaita tekijöitä ja hyvin öljytty koneisto. Lupin on erinomaista nykyaikaista televisioviihdettä, joka ei häviä elokuville millään tasolla.

Lisää jaksoja on onneksi tulossa näillä näkymin jo kesällä.

Tähdet ★★★★

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut