Arvio: Viiden tähden lännenelokuva kertoo jännittävän tarinan amerikkalaisesta unelmasta

Vuoden 2019 elokuva First Cow on kerännyt maailmalla ylistäviä arvioita. Nyt se on ilmestynyt Suomessa dvd:nä.

23.8.2021 11:35

Viime vuosien omaperäisimpiin lännenelokuviin lukeutuva First Cow kertoo melko yksinkertaisen tarinan vielä kesyttämättömästä 1800-luvun Oregonista.

Kokkina toimiva Cookie (John Magaro) ja kiinalainen King-Lu (Orion Lee) alkavat tehdä bisnestä kyseenalaisin keinoin. Molemmat kokevat olevansa ulkopuolisia ja siksi he luottavat toisiinsa, mutta elokuva myös vihjailee, että ystävyyden taustalla voisi olla jotain intiimimpääkin.

Paikallinen rikas ja vaikutusvaltainen yrittäjä (Toby Jones) on juuri hankkinut kaupungin ensimmäisen lehmän, mutta harmikseen hän huomaa pian, ettei se tuota maitoa riittävästi.

Hän ei myöskään tiedä, että Cookie ja King-Lu käyvät pimeän tullen lypsämässä lehmän kuiviin, sillä he tarvitsevat maitoa herkullisten keksien valmistamiseen.

Amerikkalainen unelma on toteutumassa, ja kekseistä tulee nopeasti kaupungin hittituote, mutta myös epäilykset heräävät niiden alkuperästä.

Kirjailija Jonathan Raymond ja ohjaaja Kelly Reichardt kynäilivät käsikirjoituksen yhdessä, ja tämä on jo heidän viides ja eittämättä onnistunein yhteistyönsä.

Dvd-julkaisu on ekstraton.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★★★★

Lisää luettavaa