Arvio: Yhden tähden toimintahalpis esittelee tilaihmeen – Jenkkiauton takakonttiin mahtuu koko kuvausryhmä!

IMDb-arvosana 2,8.

31.3.2021 09:00

Dvd:nä ja blu-rayna ilmestynyt 2 Graves in the Desert on pienen budjetin ranskalaistuotanto, johon on saatu mukaan kaksi isompaa nimeä: William Baldwin ja Michael Madsen.

Kaksikkoa ei elokuvassa nähdä pitkään, vaan heidän kohtauksensa on kuvattu mitä ilmeisemmin parissa päivässä ja yhdellä otolla. Kuvauspaikkoja elokuvassa ei ole kuin muutama, ja valtaosa puolentoista tunnin kestosta vietetään auton takakontissa.

Elokuvan todelliset päänäyttelijät Cassie Howarth ja Iván González esittävät toisille entuudestaan tuntemattomia epäonnisia, jotka heräävät kidnapattuina auton takakontista.

Autoa ajava sadistinen parivaljakko (Madsen ja Baldwin) on heihin yhteydessä pääosin puhelimen välityksellä. Kaappaamisen syy alkaa pikkuhiljaa avautua, mutta katsojalle se ei ole kovin mielenkiintoinen syy.

Elokuvan nimessä puhutaan kahdesta haudasta erämaassa, mutta se ei tainnutkaan olla elokuvan tekijöille millään tavalla merkittävä lokaatio. Auton takakontti sen sijaan on, mutta sekin tuntuu kovin kookkaalta.

Jenkkiautot ovat usein isoja, mutta tässä tilaihmeessä taisi näyttelijäkaksikon lisäksi viihtyä myös muutama kameramies, ohjaaja sekä pari muuta tyyppiä.

Tero Heikkinen

Tähdet ★

Lisää luettavaa