Asianajajat leikkelivät Will Smithin elokuvaa välttääkseen suututtamasta jalkapalloliigaa

Ensimmäisen trailerinsa vastikään saanut Concussion-elokuva joutuu varmasti monien tarkkojen silmien alle. Elokuva esittää tositapahtumiin perustuvan tarinan lääkäristä, joka taisteli saadakseen NFL-pelaajien saamat aivovammat ihmisten tietouteen.

Kuten voidaan olettaa, ei jättibisnestä pyörittävä NFL ole turhan innokas tuomaan ilmi suuria ongelmia, joita pelaajat kohtaavat lajivalintansa takia. Ongelmia välttääkseen päästi Sony lakimiehensä leikkaamaan elokuvasta materiaalia, joka saattaisi antaa jalkapalloliigalle mahdollisuuden haastaa heidät oikeuteen tai tahrata tositarinan maineen.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Peter Landesman myöntää, että materiaalia leikattiin, mutta se tehtiin vain, jotta draamasta tulisi ”parempi, rikkaampi ja rehellisempi.”

Landesmanin mukaan tekijät eivät halunneet antaa NFL:lle syytä sanoa, että he ovat ”keksineet asioita” ja näin vahingoittaa elokuvan uskottavuutta.

”Siellä oli asioita, jotka saattoivat olla luovia ja hauskoja… Mutta jotka eivät välttämättä olleet totta NFL:n tai sen lääkäreiden mielestä. Olisimme päässeet pälkähästä laillisesti, mutta se olisi vahingoittanut rehellisyyttämme elokuvantekijöinä.”

NFL:n edustajat eivät ole halunneet kommentoida elokuvaa tai sen traileria.

Concussionin rooleissa nähdään mm. Will Smith, Alec Baldwin, Luke Wilson, Cugu Mbatha-Raw, Arliss Howard, Paul Reiser, David Morse ja Albert Brooks.

Lähde: The New York Times

(Episodi/ML)

 

 

Aiheeseen liittyvät jutut