Tien ylittäminen on leffoissa vaarallista puuhaa – 12 minuuttia bussien aiheuttamia äkkikuolemia

9.4.2013 21:30

Huonosti näyteltyjä yllättyneitä ilmeitä, hysteeristä huutoa ja ninjan lailla päälle hiipiviä busseja, niistä on elokuvien yliajot tehty.

Videoeditoija Harry Hanrahan on vastuussa useammastakin ansiokkaasta elokuvameemistä, kuten Sean Beanin kuolemakokoelmasta tai Arnold Schwarzeneggerin 160 parhaasta sitaatista.

Sama herrasmies on nostanut tapetille nyt myös uuden tärkeän seikan. Jokainen on varmasti pistänyt merkille, kuinka monessa elokuvassa tai tv-sarjassa joku roolihahmo kuolee tai loukkaantuu, kun tietä ylittäessä bussi tai muu ajoneuvo ”yllättäen” pamauttaa kaasu pohjassa epäonnisen sankarimme päälle.

Callahan on koostanut yli sadasta elokuva- ja tv-kohtauksesta reilun 12 minuutin kokoelman, joissa tällainen äkillinen kohtaaminen bussin kanssa sattuu kohdalle.

Yliajoahan käytetään todella monessa tarinassa nopeana dramaattisena tehokeinona, kun halutaan saada yleisö säpsähtämään jonkin hahmon yhtäkkisestä poistumisesta.

Kun näitä katselee 12 minuuttia putkeen, tajuaa kuinka naurettavasta ratkaisusta on loppujen lopuksi kyse. Yhteistä kaikille kohtauksille tuntuu olevan etenkin se, kuinka yllättäen ja äänettömästi se bussi sieltä eteen napsahtaa.

(Episodi/JST)

Lisää luettavaa