Batman juhlii 75-vuotissynttäreitä Helsingissä hulppealla näyttelyllä

9.12.2014 17:10

Monelle Batmanin tuoreemmalle fanille saattaa tulla yllätyksenä, että hahmo ei suinkaan aloittanut elämäänsä synkkänä leffasankarina. Hän esiintyi ensimmäisen kerran sarjakuvalehdessa Detective Comics vuonna 1939, eli vuosi 2014 on hänen 75-vuotisjuhlavuotensa.

Lepakkohahmollaan taikauskoisia rikollisia pelotellut Batman on vuosien saatossa kokenut monia seikkailuja ja muutoksia. Nyt on hyvä tilaisuus tutustua niihin, sillä Batman 75 vuotta -juhlanäyttelyssä Sarjakuvakeskuksessa on esillä Yön ritarin uran avainhetkiä sekä näytteitä niiden tärkeimmiltä kuvittajilta.

Batman aarteita

Nostalgiannälkäisillä on nyt hyvä syy viedä tenavat kulttuurimatkalle, sillä näyttelyssä on esillä myös kaikenlaista Batman-aiheista esineistöä. Sopii myös henkilöille, jotka haluavat päivitellä suosittujen hahmojen ympärille rakentuvaa teollisuutta tai ihmetellä mitä kaikkea tyylitajuinen ihminen voi kotiinsa haalia.

Iso osa näyttelyn aarteista on ohjaaja ja käsikirjoittaja – mutta ennen kaikkea kolumneja jo Episodin ensimmäiseen numeroon kirjoittaneen – Pekka Lehtosaaren kokoelmista. Mainittakoon, että näyttelyssä nähtävät esineet ovat niistä vain pieni osa.

Näyttelyn takaa löytyy Lehtosaaren lisäksi myös supersankarit perinpohjin tunteva kustannustoimittaja Jouko Ruokosenmäki. Osa näyttelyn kuvamateriaalista on keräilijä Jyrki Vainion kokoelmista.

Batman vitriini

Näyttely on esillä Galleria Sarjakuvakeskuksessa Helsingissä (Hämeentie 150) 10. joulukuuta 2014 – 17. tammikuuta 2015. Lisätietoja Sarjakuvakeskuksen sivuilta.

(JV/Episodi)

Lisää luettavaa