Batman, Robocop, Wolverine… näistä elokuvista huippuohjaaja jätettiin rannalle

Hollywoodissa elokuvaprojektit ovat joskus sattumien summaa.

28.12.2022 17:00

The Whale-elokuvalla hiljattain hämmentänyt Darren Aronofsky (Pi, Unelmien sielunmessu, Wrestler, Black Swan) on Hollywoodin arvostetuimpia ohjaajia, joka ei pelkkää ottaa riskejä ja tarttua arkoihin aiheisiin.

Uransa varrella ohjaajaguru on ollut kiinnitettynä yllättäviinkin projekteihin. Tässä niistä tunnetuimmat.

Debyyttielokuvansa Pi:n (1998) jälkeen Aronofsky kiinnitettiin Frank Millerin sarjakuvaromaaniin perustuvaan Roniniin. Aika ei kuitenkaan vielä tuolloin ollut kypsä sarjakuvafilmatisoinneille. Aronofsky vetäytyi projektista ja alkoi ohjaamaan Unelmien Sielunmessua (2000).

Vuonna 2000 Warner Brothers halusi tehdä Batmanista synkemmän hahmon kauhistuttavan Batman & Robinin (1997) jälkeen. Elokuva perustui jälleen Millerin tarinaan Batman: Year One. Aronofsky olisi halunnut rooliin Joaquin Phoenixin, mutta studioille se ei käynyt. Projekti kariutui.

Vuonna 2008 Aronofsky palkattiin tekemään uusintaversio vuoden 1987 klassikkoelokuvasta Robocop. Ilmeisesti Aronofsky otti projektin tosissaan, sillä hän sanoutui saman tien irti The Fighter-elokuvasta, johon hänet oli kiinnitetty. Asiaan vaikutti myös se, että ohjaajan edellinen elokuva Wrestler (2008) oli aihepiiriltään melko samanlainen. Robocopin (2014) ohjasi vuosia myöhemmin José Padilha, ja Aronofsky keskittyi elokuvaan Black Swan (2010).

Kolmas yritys Millerin kirjoittamaan teokseen tapahtui 2009, kun 20th Century Fox halusi keskittyä uudelleen Wolverine-hahmoon katastrofaalisen X-men Origins: Wolverine (2009)-elokuvan jälkeen. Elokuvayhtiö panosti tuotantoon, mutta pitkät ja kalliit kuvausreissut ulkomailla eivät maistuneet Aronofskylle. Lopulta James Mangold astui ohjaajan pallille ja projekti poiki menestyselokuvan Logan (2017).

Lähde: Collider.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia