Ben Affleck luuli Will Huntingin jälkeen olevansa ”ikuisesti rikas” – näin hän törsäsi kaiken Matt Damonin kanssa puolessa vuodessa

Eipäs ne rahat kauan kestäneet.

25.4.2023 07:00

Ben Affleckin ja Matt Damonin urien alkutaipaleet liittyvät läheisesti toisiinsa. He olivat jo tuolloin ystäviä, molemmat olivat kotoisin Bostonista, molemmat halusivat uran näyttelijöinä ja heillä oli jopa yhteinen pankkitili.

Damonin ja Affleckin urat eivät kuitenkaan tahtoneet kunnolla käynnistyä, joten he näkivät ainoaksi mahdollisuudeksi kirjoittaa käsikirjoitus.

Damon yritti saada aikoinaan roolin Richard Gere -elokuvasta Alaston pelko (1996). Rooliin koe-esiintyi peräti 2100 hakijaa, ja haluttu rooli meni Edward Nortonille.

Nortonin ura lähti roolista nousuun, mutta pestin epätoivoisesti halunnut Damon joutui pettymään. Hän oli kaiken lisäksi aiemmin menettänyt roolin Ethan Hawkelle elokuvassa Kuolleiden runoilijoiden seura (1989).

Damon totesi pettymyksen jälkeen menestyväksi näyttelijäksi murtautumisen olevan niin epätodennäköistä, että hän päätti tehdä käsikirjoituksen Affleckin kanssa, josta syntyi elokuva Will Hunting. Se avasi portit kunnolla Hollywoodiin myös Damonille ja Affleckille, ja he voittivat käsikirjoituksesta peräti Oscar-palkinnon.

Affleck kertoi nyt Drew Barrymoren keskusteluohjelmassa, miten Will Huntingista tienatuille rahoille kävi.

– Myimme sen (käsikirjoituksen) 600 000 dollarilla, jaoimme sen, 300 000 dollaria molemmille, ja agentit saivat 30 000 dollaria, Affleck sanoi.

– Meillä oli siis 270 000 dollaria, ja maksoimme noin 160 000 dollaria veroja, joten meillä oli 110 000 dollaria, Affleck jatkoi.

Sen jälkeen köyhien aikojen palaamiseen ei kauan mennytkään.

– Kumpikin osti 55 000 dollaria maksaneen Jeep Cherokeen, ja meillä oli 55 tuhatta jäljellä, joten totta kai me päätimme vuokrata 5 000 dollaria kuukaudessa maksavan biletalon Glencoe Waylta Hollywood Bowlin läheltä, jonka jälkeen olimme rahattomia kuudessa kuukaudessa, Affleck paljasti.

Kaksikko teki vastikään elokuvan Air, jossa he myös näyttelevät. Elokuva kertoo tarinan siitä, kuinka Nike loi Air Jordan -lenkkarit. Affleck niin ikään ohjaa.

Viimeisin yhteinen käsikirjoitus kaksikolla on elokuvasta The Last Duel, jonka ohjasi Ridley Scott. Haastattelu alla sekä myös Air-elokuvan traileri.

Lue myös: Bam Margerasta pidätysmääräys – pakenee parhaillaan poliisia – Episodi.fi

Lähde: NME, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia