Ben Affleckin seuraava ohjaustyö tulee olemaan palkittuun romaaniin perustuva gangsterielokuva

Ben Affleck siirtyi onnistuneesti näyttelijästä ohjaajaksi. Paljon parjattu näyttelijä käänsi näin uransa suunnan 2000-luvun alun epäonnistuneiden elokuvien jälkeen. Affleckin ohjaustyöt Gone Baby Gone, The Town ja Argo olivat kaikki onnistuneita. Argohan voitti parhaan leikkauksen, sovitetun käsikirjoituksen ja parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. Nyt Affleck on rupeamassa taas ohjaamaan.

12.7.2015 12:00

Affleckin seuraava ohjaustyö tulee olemaan Live By Night, joka perustuu Dennis Lehanen palkittuun romaaniin. Live By Night voitti parhaan romaanin Edgar–palkinnon vuonna 2013. Palkinto jaetaan parhaille mysteeri- ja rikoskirjailijoille. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Affleck tekee elokuvan Lehanen romaanista, sillä Gone Baby Gone perustui myös Lehanen romaaniin.

Live By Night kertoo alkoholin kieltolain ajoista Yhdysvalloissa. Vuonna 1926 kieltolain takia oli syntynyt verkosto salaisia tislaamoita, salakapakoita, gangstereita ja korruptoituneita poliiseja. Joe Coughlin on poliisin poika, joka lähtee kaidalle tielle. Joe alkaa nousemaan organisoidun rikollisuuden hierarkiassa ja kiertää maailmaa hämärähommien perässä. Matkoillaan Joe kohtaa joukon vaarallisia henkilöitä, jotka kaikki taistelevat saadakseen oman osuutensa amerikkalaisesta unelmasta.

Affleck näyttelee pääosan, kun taas muissa rooleissa nähdään Sienna Miller, Zoe Saldana ja Elle Fanning. Elokuvan kuvaukset alkavat marraskuussa. Alustava Yhdysvaltojen ensi-ilta on lokakuussa 2016.

Kuva: Gone Girl

Lähde: Joblo

(Episodi/LV)

Lisää luettavaa