Ben Stillerin elokuvan nimi uusiksi oikean ampumistapauksen johdosta

7.5.2012 10:25

Ben Stillerin tuleva elokuva todistaa jälleen, että elokuvia ei tehdä täysin irrallaan todellisuudesta. Naapurivalvonnasta kertova elokuva muuttaa nimeään Yhdysvalloissa naapuruston valvonnassa sattuneen kuolintapauksen takia.

Neighborhood Watch -nimellä aiemmin tunnettu elokuva ottaa nimekseen lyhyemmän The Watch. Muutos on perua helmikuun tapahtumista, kun Floridassa naapurustoa valvonut vapaaehtoinen tappoi suljetun yhteisön läpi kulkeneen 17-vuotiaan nuorukaisen. Naapurivahti on syytettynä murhasta, mutta vetoaa itsepuolustukseen.

Stillerin elokuvan tarina on kuitenkin hieman etäämmällä tapahtumista kuin nimestä voisi päätellä. Elokuvassa naapuruston isät yhdistävät voimansa suojellakseen perheitään ulkoavaruuden valloittajilta.

Vastaavia reagointeja on elokuvamaailmassa nähty erityisesti suurten katastrofien jälkeen. Muun muassa Japania ravistelleet maanjäristykset ja tsunamit sekä Yhdysvaltoja koetelleet terrori-iskut ovat saaneet elokuvantekijät muuttamaan ensi-iltapäiviä tai jopa sensuroimaan elokuvan koko sisältöä.

Japanissa koettiin luonnonvoimien koettelemusten jälkeen liian rankoiksi elokuviksi Kiinan historiallisen kohtalokkaasta maanjäristyksestä kertova Aftershock (2010) ja hyökyaaltokohtauksen sisältävä Clint Eastwood -elokuva Hereafter (2010).

Tobey Maguiren ensimmäisen Spider-Man (2002) -elokuvan markkinoinnissa nähtiin kaksi World Trade Center -tornia. Julisteet menivät kuitenkin pikavauhtia uusiksi tornien romahdettua.

Stillerin rinnalla naapurustoa valvovat The Watchissa Richard Ayoade, Jonah Hill ja Vince Vaughn. Elokuvan Suomen ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

Lähde: BBC

Lisää luettavaa