Blade Runner -tekijä haukkuu jatko-osan: Omahyväinen, ylimielinen, rikollisen pitkä

Katkeria sanoja Oscar-palkitulta tuottajalta.

1.11.2017 09:56

Pitkään odotettu Blade Runner 2049 sai erittäin lämpimän vastaanoton kriitikoilta, mutta lukuisat positiiviset arviot eivät onnistuneet vetämään laajaa yleisöä teatteriin.

Alkuperäisen Blade Runnerin tuottaja Michael Deeley ilmoittaa Screen Dailyn haastattelussa floppaamisen johtuneen scifi-elokuvan vaativasta kestosta.

”Leffa on todella pitkä. Se olisi varmasti ollut leikattavissa, ja olisi pitänyt olla. He eivät menesty paremmin, koska eivät voi esittää elokuvaa enempää kuin kolme kertaa päivässä, koska se on liian pitkä, mikä on tietenkin vähintäänkin omahyväistä, ehkäpä ylimielistä. Se on rikollista”, Deeley sanoo.

Tuottaja on Blade Runner -jatko-osaa kohtaan varsin kovasanainen, ottaen huomioon, ettei hän ole sitä edes nähnyt.

”En odota innolla sen näkemistä. Mutta katson sen kyllä”, Deeley ilmoittaa.

Oscar-palkitun (Kauriinmetsästäjä vuonna 1979) tuottajan mukaan alkuperäinen Blade Runner floppasi, koska elokuvan toiset tuottajat, Bud Yorkin ja Jerry Perenchio, päättivät määrätä ensi-illan kesäksi. Näin se joutui vastakkain koko perheelle suunnatun ja jättihitiksi nousseen E.T:n kanssa, eikä saanut syksyn tai talven mahdollistamaa Oscar-huomiota.

”En suostunut puhumaan Bud Yorkinin tai Perenchion kanssa sen jälkeen, enkä halua olla heidän kanssaan missään tekemisissä koko loppuelämäni aikana”, Deeley painottaa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia