Viiden tähden floppi – kriitikoiden rakastama jättileffa ei pärjännyt odotetusti

150 miljoonan dollarin scifi-leffa kuulostaa järjettömältä idealta – ellei se sitten ole Star Wars.

Ridley Scottin scifiklassikon jatko-osa Blade Runner 2049 ei pärjännyt kovin hyvin lippuluukuilla menneenä viikonloppuna, vaikka olikin kaikkialla ykkösenä. Eipä tosin pärjännyt ensimmäinenkään osa, jos totta puhutaan.

Warner Bros. ja Sony ennustivat 45-50 miljoonaan dollarin avausta USA:ssa, mutta leffa tienasi vain 31,5 miljoonaa. Selityksiäkin on jo kuultu. Liian pitkä kesto, jatko-osa, joka tapahtui kolmisenkymmentä vuotta liian myöhään, miesvoittoinen yleisö, siitäkin huolimatta, että pääosassa on Ryan Gosling, jne.

Onneksi elokuva pärjäsi muualla maailmalla hiukan paremmin ja nappasi 50 miljoonaa meiltä ja muualta. Yhteensä 2049 on nyt tienannut 81,5 miljoonaa dollaria. Vielä on matkaa päästä edes omilleen.

On jännä nähdä, millaiset jalat elokuvalla on. Usein tällaiset tapaukset ovat erittäin etuvetoisia ja romahdus on sen mukainen.

Onkin hieman surullista nähdä, että älykäs ja filosofinen scifi-elokuva ei katsojia miellytä, vaan ihmiset haluavat mieluummin odottaa sitä seuraavaa cgi-toimintapläjäystä.

Lähde: Den of Geek

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut