Onko arvostettu scifi-klassikko sittenkään täydellinen vai täynnä virheitä?

Youtube-kanavat Screen Junkies ja CinemaSins etsivät vikoja Blade Runnerista.

4.10.2017 11:34

Mestariteokseksi luokitellun Ridley Scottin Blade Runner -elokuvan jatko-osa Blade Runner 2049 saa ensi-iltansa ylihuomenna. Ei siis ihme, että internet on täynnä juttua vuoden 1982 Blade Runnerista. Nyt myös Youtube-kanavat CinemaSins ja Screen Junkies ovat ottaneet elokuvan puheeksi videoissaan.

CinemaSins on vuonna 2012 perustettu Youtube-kanava, joka etsii elokuvista virheitä, eli omien sanojensa mukaan ”syntejä”. Aluksi videot olivat kevyitä muutaman minuutin pätkiä, mutta nykyään ne saattavat pahimmassa tapauksessa kestää parikymmentäkin minuuttia ja synneiksi riittävät kaikista pienimmätkin ”virheet”. CinemaSinsin video Everything Wrong With Blade Runner kestääkin yli seitsemäntoista minuuttia!

Screen Junkies taas nousi samana vuonna suosioon Honest Trailer -videoillaan, joissa myös kiinnitetään huomiota elokuvien virheisiin, mutta vain niistä isoimpiin. Videot ottavat myös huomioon leffojen hienoudet.

Molemman kanavan Blade Runner -videot huomioivat, että elokuva etenee todella hitaasti. Ja voiko elokuvaa kutsua mestariteokseksi, jos se pitää säännöllisin väliajoin leikata uudestaan? Klassikoihinkin mahtuu epäloogisuuksia ja ongelmia. Sitä ei kuitenkaan käy kiistäminen, etteikö Blade Runner olisi vaikuttanut suuresti elokuvakulttuuriin.

Katso juonipaljastuksia sisältävät videot alta:

Lisää luettavaa