Blade Runner 2049 -ohjaaja kommentoi elokuvan heikkoa menestystä

Ylistävät arvostelut eivät herätä enää kiinnostusta katsojissa, jos aihe ei ole täysin tuttu.

Ridley Scottin scifiklassikko Blade Runnerin jatko-osa Blade Runner 2049 oli yksi tämän vuoden odotetuimmista elokuvista. Suuret odotukset eivät kuitenkaan tehneet elokuvasta megaluokan menestystä, mitä siitä odotettiin. Elokuva on kyllä maailmanlaajuisesti tuottanut jo lähes 200 miljoonaa dollaria, mutta se ei ole silti sellainen summa, mitä siltä toivottiin. Ylistävät arvostelutkaan eivät ole herättäneet kiinnostusta näkemään leffaa teatterissa.

– Elokuvantekijänä en ole ylimielinen. Ihmiset laittavat paljon rahaa likoon, jotta voin tehdä jotain Blade Runnerin kaltaista. He luottivat minuun, antoivat minulle paljon vapauksia ja ovat ystäviä. Joten tietysti haluan elokuvan olevan menestys. Se on pitkä matka, joten en halua heidän menettävän rahaa, Blade Runner 2049:n ohjaaja Denis Villeneuve kommentoi lipputuloja. Häntä ei kuitenkaan vaikuta kaduttavan mestariteokseksi kutsutun elokuvan ohjaaminen.

Filmin heikkoa menestystä on syytetty esimerkiksi lähes kolmen tunnin mittaisesta kestosta. Vaikka Blade Runner onkin ylistetty klassikko, ei sen fanikunta kuitenkaan koostu niin suuresta ihmismäärästä kuin vaikkapa Tähtien sodan. Alkuperäinenkään Blade Runner ei ollut ilmestyessään menestys, joten uusi teoshan jatkaa silläkin tavalla klassikon jalanjäljissä.

Lähde: Cinemablend

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut