Cabin in the Woods ei ole ihan tavallinen mökkikauhuilu

16.4.2012 12:20

Nuorten metsäiset lomamökkireissut ovat tupanneet päättymään huonosti aina siitä lähtien, kun Sam Raimi käynnisti uransa The Evil Dead -elokuvalla vuonna 1981. Sen jälkeen teinitolvanoiden kauhunhetkistä metsän keskellä on tehty lukemattomia enemmän tai yleensä vähemmän onnistuneita elokuvia. The Cabin in the Woods -elokuvan tekijät väittävät löytäneensä materiaaliin uuden näkökulman.

Kliseinen porukka – urheilusankari, kuuma blondi, kiltti naapurintyttö, älykäs nörtti, pilveä pössyttelevä luuseri – lähtee reissuun metsämökille. Bileviikonloppu muuttuu kauhuksi yliluonnollisten hirviöiden hyökätessä. Siihen yhtäläisyydet aikaisempiin tarinoihin päättyvätkin, väittää Buffy vampyyrintappaja -sarjan yhteidessä kohdannut käsikirjoittaja-ohjaaja-tuottaja-parivaljakko Joss Whedon ja Drew Goddard. Samalla kun nuoret alkavat toteuttaa kauhuelokuvakliseitä, kulisseissa joukko teknikoita tutkii ja jopa kontrolloi heidän toimiaan.

Goddardin mukaan he ovat vain jäävuoren huippu verisen kauhun ja kieron huumorin sekoituksessa: ”Elokuva on tapa tutkia kauhugenren herättämiä kysymyksiä ihmisyydestä. Miksi meillä on tarve marginalisoida, esineellistää ja tuhota nuoruutta? Se kysymys löytyy Cabinin ytimestä”.

Whedonkin sanoo tutkivansa kauhuelokuvien viehätystä: ”Jokin pimeä osa meistä tahtoo uhrata valkokankaan ihmiset. Halusin tehdä elokuvan, joka selittää syyn sille”.

Whedon julistaa Goddardin todelliseksi kauhuintoilijaksi: ”Hän oli valmis ostamaan niin paljon verta kuin Kanadassa vain oli mahdollista. Hän on ohjaaja, joka saattaa käyttää päivän tutkimalla erilaisia veriroiskeita löytääkseen juuri haluamansa”.

Richard Jenkinsin valinta on vain yksi osoitus siitä, että The Cabin in the Woods ei ole tavallinen kauhuelokuva. Laatunäyttelijä ihastui käsikirjoituksen käänteisiin: ”Se on peloton. Kontrollihuone vaikuttaa niin jokapäiväiseltä, normaalilta työpaikalta. Sitten näkee miten kieroutuneiden asioiden parissa he työskentelevät. Näitä kahta ulottuvuutta oli hienoa yhdistellä”.

Thor-näyttelijä Chris Hemsworth oletti ensin lukevansa normaalia kauhuelokuvan käsikirjoitusta: ”Sitten se alkoi avautua ja yllätti minut joka sivulla. Se muuttui hullummaksi ja hullummaksi, kunnes – kunnes ei mitään, se ei koskaan päättynyt. Se johdattelee tutulta tuntuvalle polulle ja hiljalleen kääntää kaiken päälaelleen”.

Goddard lupaa paljon niin kauhu- kuin Joss Whedon -faneille: ”Näette jotain mitä ette ole ikinä aikaisemmin nähneet. Viemme teidät uskomattomiin paikkoihin. Mutta siitä tulee hauskaa. Veristä ja vihaista ja kamalaa. Mutta pääasiassa hauskaa”.

Lue lisää Joss Whedonista uudesta Episodista!

Lisää luettavaa