Cats-musikaalin luoja Andrew Lloyd Webber kauhistui elokuvasta niin paljon, että osti koiran: ”Olen henkisesti vaurioitunut”

Niin mekin, Andrew, niin mekin.

23.4.2022 19:31

Musikaalinero, lordi Andrew Lloyd Webber on luonut lukuisia klassikkomusikaaleja, kuten Oopperan kummitus, Jesus Christ Superstar, Evita – sekä tietenkin Cats. Teatterimaailmassa Cats-musikaalia on aina arvostettu korkealle, mikä saattaa hämmentää elokuvakansaa, jotka ovat nähneet vain Tom Hooperin elokuvaversion.

Jo ennen elokuvan julkaisua, Cats herätti ihmisissä pelkoa. Pelot osoittautuivat todellisiksi, eikä aikaakaan kun meemit alkoivat lisääntyä. Elokuva on herättänyt paljon kysymyksiä, kuten esimerkiksi sen miksi siitä on olemassa myös ”peppureikäversio”.

Musikaalin säveltäjä Lloyd Webber kertoo Varietyn haastattelussa, että elokuvaversiossa ei ymmärretty musikaalin musiikkia. ”Näin sen ja ajattelin, että hyvä luoja ei. Se oli ensimmäinen kerta yli 70-vuoden aikana tällä maapallolla, kun lähdin ulos ja ostin koiran. Joten yhden hyvän asian se toi elämääni, pienen havannankoiran pennun.”

Kun Lloyd Webber matkusti seuraavan kerran New Yorkiin, hän kirjoitti lentoyhtiölle tarvitsevansa koiraa myös lennolla. ”Kirjoitin heille ja sanoin tarvitsevani häntä kaikkina aikoina, koska olen henkisesti vaurioitunut ja se on minun terapiakoirani. Lentoyhtiö kirjoitti takaisin ja kysyi voinko todistaa todella tarvitsevani häntä. Vastasin, että kyllä, katsokaa mitä Hollywood teki Cats-musikaalilleni. Sitten hyväksyvä ilmoitus tuli takaisin saatteella, ettei lääkärintodistusta tarvita.”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia