Cats on virallisesti kuopattu – Universal poisti elokuvan Oscar-akatemian striimauspalvelusta, ei havittele enää ehdokkuuksia

Not For Your Consideration.

Oscareihin lähdetään aina tosissaan. Kampanjointi on kovaa, eikä todellakaan halpaa puuhaa. Universal on jättänyt megasatsauksensa, Catsin, ulos markkinoitavista elokuvistaan. Variety uutisoi, että Cats on poistettu Universalin omilta For Your Consideration -sivulta, mikä on Oscar-akatemialle tarkoitettu esittelysivu.

For Your Consideration -sivulla listataan kaikki elokuvat kategorioita myöten, joita elokuvayhtiö yrittää puskea palkintoehdokkaiksi. Elokuva on myös poistettu Oscar-akatemian omasta striimausalustasta, jossa ehdokaselokuvia voi katsoa.

Tom Hooperin ohjaama musikaali ei ole lähtenyt lentoon, vaikka paperilla elokuva näyttääkin hyvältä. Roolitus on huikea ja näyttämömusikaali valtava menestys maailmalla jo vuosikymmeniä. Catsin budjetti oli 100 miljoonaa dollaria, mutta tienasi avausviikollaan vain 15,3 miljoonaa takaisin ympäri maailmaa.

Pian elokuvan ensi-illan jälkeen Universal lähetti elokuvateattereihin uuden version elokuvasta, jossa on paranneltuja erikoisefektejä. Ensi-illassa ohjaaja Hooper kertoi, että sai Catsin valmiiksi vain muutamaa tuntia ennen sen ensimmäistä esitystä – kahdeksalta aamulla. Hän kertoi tehneensä töitä 36 tuntia putkeen. ”Tein vain viimeiset silaukset.”

Andrew Lloyd Webberin ja Taylor Swiftin uusi laulu Beautiful Ghosts sai Golden Globe-ehdokkuuden, mutta ei päässyt edes Oscareissa shortlistille. Elokuvan Suomen ensi-ilta on tammikuun 3. päivä.

Aiheeseen liittyvät jutut